Gå til sidens hovedinnhold

Salangen med egne åpningstider for folk som er ekstra sårbare for koronasmitte

Artikkelen er over 1 år gammel

Salangen kommune legger til rette for at folk i risikogruppen skal få dagligvarebutikkene for seg selv.

Butikksjef ved Coop Extra på Sjøvegan, Agnar Fossbakk, har fått flere henvendelser fra folk som ikke tør å handle på grunn av at de nettopp har hatt en kreft- eller hjerteoperasjon. Det skriver NRK som omtalte saken først.

Derfor foreslo han for ledelsen i Salangen kommunen at de burde legge til rette for egne åpningstider i butikkene for folk i risikogruppene. Og slik ble det.

Mellom klokken 07.00 og 09.00 er dagligvarebutikkene på Sjøvegan kun tilgjengelige for folk i risikogruppene.

Fossbakk mener at for denne kundegruppen er det best beste å handle så tidlig som mulig på dagen fordi de ansatte da er på sitt reneste og fordi butikken er nyvasket.

– Så er det en tid på døgnet hvor det normalt sett er lite aktivitet. Det er en veldig fin tid for denne gruppen å komme inn, sier butikksjefen om tidspunktet risikogruppen skal handle.

Ann-Charlotte Selmersson som er kjøpmann i Rema 1000 på Sjøvegan, bekrefter at de også holder åpent kun for risikogruppen mellom klokken 07.00 og 09.00

– Vi ble enige om dette sammen med Salangen kommune, for at man skal få kunne handle uten å trenge og være redd for å bli smittet, sier hun til NRK.

Kommentarer til denne saken