Skiklubbene i indre Ofoten har satt i gang et samarbeidsprosjekt for å skape rekruttering til langrennssporten i regionen. Det er Linda Haraldstad og Ronald Berg som er motorer i prosjektet etter modellen som var Team Ofoten for mange år siden.

Samarbeid

Berg og Haraldstad ønsker å gjøre noe med rekrutteringen.

– Vi ser at det blir færre som vil gå på ski, og derfor må vi gjøre noe for å gjøre det attraktivt å være med. Samarbeidet er mellom Ankenes skiklubb, Narvik skiklubb, Ballangen Ski og Bjerkvik IL skigruppa. Der har vi fått med Roger Melkersen fra Narvik, Hege Strøm fra Ankenes og Ketil Solberg fra Ballangen som trenere, sammen med Linda og Ronald, sier duoen.

Det har frem til helgen vært to samlinger fra alder ni år og opp til junior.

– Vellykket så langt

– Vi har overnattet på Skjomen skole fra fredag til søndag. Der har vi trent til sammen fem økter på begge helgene, samt at vi har hatt grilling på lørdagskvelden. På disse to samlingene har vi vært opp mot 30 stykker med smått og stort, så det har vært et veldig vellykket prosjekt så langt, fortsetter Ronald Berg.

I tillegg trener klubbene litt sammen i ukedagene.

– Det gjør at vi blir flere på treningene, og da blir det mer morsomt å holde på. I tillegg er løperne med på samlinger i Nordreisa og i kretsen i løpet av høsten, så det blir mange samlingsdøgn. Der er det fra 13 til 16 år, samt juniorer fra klubbene som er med, skyter Berg inn.

Samling i Kobberstadløypa

Til nå har Ankenes skiklubb stått bak treffene i Skjomen. I helgen skal Narvik skiklubb arrangere samling i Narvik, der det nye klubbhuset i Kobberstadløypa blir oppholdssted.

Ny karusell med deltakere fra fire til 62 år. Disse var med

– Dette blir ei dagsamling der vi skal trene to økter på lørdag og ei økt på søndag, samt at det blir styrketrening på Skistua skole, kan Ronald Berg fortelle.