Etterlyser samiske gründere i Narvik

Prosjektleder Marit Vambheim (nr 2 fra venstre) ønsker flere søkere til bedriftsutviklingsprogrammet Dáhttu Gründer. Bildet er fra et tidligere Dáhttu-program, som hadde samling på Island

Prosjektleder Marit Vambheim (nr 2 fra venstre) ønsker flere søkere til bedriftsutviklingsprogrammet Dáhttu Gründer. Bildet er fra et tidligere Dáhttu-program, som hadde samling på Island Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sametinget har ikke fått inn noen søknader fra Narvik.

DEL

– Vi vet jo at de finnes der ute, men søkerne uteblir altså, sier prosjektleder Marit Vambheim i Kreativ Industri i en pressemelding.

Vambheim er ansvarlig for Dáhttu, som er Sametingets bedriftsutviklingsprogram for kreative næringer. I neste program er det gründere fra Sør-Troms og Nordland som søkes. Men fra Narvik er det ikke kommet noen søknader. 

30 timer rådgivning

Dáhttu Gründer har i år fokus på samiske gründere i Sør-Troms og Nordland. Vambheim ønsker seg samiske bedrifter innen kreative næringer, som ønsker å tjene mer penger. Det kan være kunstnere eller kulturaktører med etablerte bedrifter, bedrifter som er i startfasen, eller rett og slett de som går med en idé i magen og vurderer å starte bedrift.

 – Deltakerne får være med på flere samlinger, i tillegg at de får inntil 30 timer individuell bedriftsrådgivning. Målet er at flere samiske kunstnere og aktører innen kulturfeltet skal greie å leve av sin virksomhet innen kunst og kultur, forteller Vambheim i pressemeldingen.

Fikk hjelp til å satse

Karine Kimo Pedersen, som har bedriften Arktisk design, har vært med i to Dáhttu-programmer tidligere. 

– Gjennom Dáhttu fikk jeg motivasjon og hjelp til å satse for fullt. Siden da har jeg jobbet på fulltid i egne bedrift, sier den grafiske designeren. 

– Man trenger ingen spesielle ferdigheter for å delta i Dáhttu Gründer. Det som kreves er at man har «dáhttu», som oversettes til «ønske» eller «vilje», forteller Vambheim.

Hun ber de som er interessert om å ta kontakt.

Søknadsfristen er 1. september. 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken