Gjorde stas på presidenten

Sametingspresident Vibeke Larsen satte pris på besøket og gaver fra ordfører Rune Edvardsen (nærmest), Roger Bergersen og Konrad Borch fra Narvik Ap.

Sametingspresident Vibeke Larsen satte pris på besøket og gaver fra ordfører Rune Edvardsen (nærmest), Roger Bergersen og Konrad Borch fra Narvik Ap. Foto:

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Dette var veldig artig. Det satte jeg stor pris på.

Det sier sametingspresident Vibeke Larsen etter at ordfører Rune Edvardsen, leder for Narvik Ap, Roger Bergersen og leder for Bjerkvik arbeiderlag, Konrad Borch, stilte opp med hilsener og gaver.

Samiske stedsnavn

– Det er hyggelig for meg som sametingspresident, men også for at kommunen setter pris på at den har en samisk befolkning, sier hun.

Det siste begrunner hun spesielt med at bystyret har besluttet å innføre samiske navn på steder i kommunen.

– Det er veldig positivt.

Bergersen hadde med seg en skriftlig hilsen fra Larsens partifeller, med en «advarsel» om at det blåser på toppene.

– Det har jeg allerede fått erfart, sier en smilende Vibeke Larsen som takket både for blomster og andre gaver.

Maktarrogant

Ikke bare ble hun beskyldt for maktarroganse – også fra sine egne – da hun felte den sittende presidenten Aili Keskitalo.

– Det ville vært unaturlig å ikke gjøre det, ettersom det var et klart flertall for vårt budsjett, parerer Larsen.

I tillegg ble det en veritabel storm etter at hun holdt nyttårstalen på norsk. Språk er en av de store kampsakene i mange samiske miljø, og ikke minst spørsmålet om hvorvidt sametingspresidenten ikke bare bør, men må snakke samisk.

Svarta Bjørn

Rune Edvardsen sier at han fant det helt naturlig å avlegge presidenten besøk.

– Det skulle bare mangle at ikke den politiske ledelsen i kommunen viste at den satte pris på at dette viktige vervet innehas av en av våre innbyggere.

Han hadde også med en Svarta Bjørn-nål til presidenten, som umiddelbart besluttet at den skulle få sin plass på samekofta.

Artikkeltags