Vant flere tusen kroner i samecup - gir bort alle pengene

Denne gjengen gikk til topps i Østersund.

Denne gjengen gikk til topps i Østersund.

Artikkelen er over 2 år gammel

Den samiske ungdomsorganisasjonen DSJ  fra Tysfjord deltok på samecup i Østersund, vant 7500 kroner og gir pengene til barn og ungdom i Tysfjord.

DEL

Spillerne på DSJ fra Tysfjord har skrevet et leserbrev om deres opplevelser og refleksjoner etter deltakelse i fotballcupen i Østersund sist helg. Her et utdrag fra brevet:

Kommunen og Àrran har lagt til rette for at vi skulle få en fantastisk tur til Østersund i Sverige ved å bidra med økonomisk støtte. Der har vi spilt Samecup i fotball. Det er 100 år siden svenske samer avviklet sitt første landsmøte i Østersund. I den forbindelse ble det arrangert 100-års jubileum 5.-11. februar i år. Det ble avviklet en rekke kulturarrangement, og FA Sápmi arrangerte også samecup i 9er fotball 9.-10. februar. Vi representerte DSJ – Doajmma Siebrre Julevsábme. DSJ er en fri, politisk og religiøs uavhengig lulesamisk barne- og ungdomsorganisasjon. DSJ legger til rette for og bidrar med aktiviteter til barn og unge i det lulesamiske området.

Laget besto av syv spillere fra Drag, tre spillere fra Lofoten og én spiller fra Tromsø. Det at laget også har bestått av noen spillere som er hjemmehørende utenfor Tysfjord, viser at vi ungdommer i kommunen har et bredt nettverk av folk rundt oss. Et slikt arrangement er også med på å skape identitet. Det er med på å reflektere over hvor vi kommer fra, hvem vi er og hvorfor vi vil stå sammen for å skape en positiv framtid i kommunen.Vi ble samisk mester.Som premie fikk vi en pokal og 7500 kr. Disse pengene har vi valgt å gi til barn og ungdom i Tysfjord. Vi vet at Drag IL jobber med å få lysløypen på Drag i orden og vi vil gjerne bidra med å få dette til.

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags