Det ypperste av sanglyrikk med Sangvirkelaget

Sangskatter: I nye antrekk entrer Sangvirkelaget scenen i kulturhuset torsdag. Sammen med solister og band serverer koret et knippe godbiter fra den enorme angloamerikanske sangskatten. Noe av det aller fineste som er skrevet av Dylan og Cohen dominerer programmet.

Sangskatter: I nye antrekk entrer Sangvirkelaget scenen i kulturhuset torsdag. Sammen med solister og band serverer koret et knippe godbiter fra den enorme angloamerikanske sangskatten. Noe av det aller fineste som er skrevet av Dylan og Cohen dominerer programmet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sangtekster er den desidert mest utbredte formen for poesi i dag. Sangvirkelaget har valgt noen av de aller fineste og øser av dem med solister og band i kulturhuset torsdag.

DEL

Det ble en gang sagt om Bob Dylans konserter «Å mene noe om Bob Dylan live er det samme som å mene noe om været. Det blir det blir». Når Sangvirkelaget med venner torsdag har funnet fram noen av tekstene hans som stadig fascinerer stadig nye generasjoner, vet vi på forhånd hva det blir; en sjeldent fin opplevelse.

Men det handler ikke bare om Dylans nobelprisvinnende tekster, poesi som har inspirert mange andre artister til å lage praktfulle versjoner. Inkludert Sangvirkelaget. Også sanger av den egenartede poeten og artisten Leonard Cohen, det canadiske ikonet står på programmet. Og klassikere som Jerry Jeff Walkers «Mr. Bojangles», Eric (Monty Python) Idles «Always Look on the Bright Side of Life», The Turtles’ «Happy Together», Eric Clapton og Will Jennings’ «Tears in Heaven» og en rekke andre godbiter fra den enorme britiske og angloamerikanske populærmusikken.

Jurgita Juozuniene dirigerer koret. Solistene teller Knut Haugen, Truls Seines, Gunn Ingvaldsen og Hansi og i orkestergrava sitter Tor Erik Nergård og leker på tangenter, Cato Reinholdtsen og Steinar Øyen lager backbeat på trommer og bass. Det hele holdes i tømmene av Jan-Erik Teigen.

Det er bare å si som Dylan i Jan Erik Volds oversettelse av «Don’t Think Twice, It’s All Right»: «Det er tullete å sitte der og lure». Sangskatter venter i kulturhuset.

Send inn tekst og bilder «

Del tekst og bilder fra din kulturopplevelse med oss, eller send forhåndsstoff til redaksjonen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken