Gå til sidens hovedinnhold

SAS-sjef: – Gjør alt vi kan for å forhandle med pilotene

Artikkelen er over 2 år gammel

SAS-sjef Rickard Gustafson forteller at de jobber på spreng for å komme til enighet med pilotene. Streiken var et faktum tidlig fredag morgen.

– Vi gjør nå alt vi kan for å så kjapt som mulig få forhandlet med pilotene, for å få en slutt på denne streiken. Da må først og fremst alle parter være i rommet.

Det sier SAS-sjef Rickard Gustafson til NTB.

Det var i 6-tiden fredag morgen at rundt 1.500 SAS-piloter gikk ut i streik etter at meklingen med NHO Luftfart brøt sammen.

Gustafson forteller at det ikke var noe nytt i 17-tiden fredag, men at det jobbes for å få alle parter inn på forhandlingsrommet for å få en slutt på streiken.

– Jeg håper at pilotforeningen, som forlot forhandlingene, kommer kjapt tilbake til forhandlingsrommet, slik at begge partene blir enige.

SAS-sjefen ønsker ikke å uttale seg om det kan bli mulig å fly søndag.

– Nå ligger fokuset på å hjelpe kundene som ikke har kommet seg ut med våre fly. De må komme seg så fort fram som mulig, sier Gustafson, som heller ikke vil si noe om streiken koster mellom 54 og 73 millioner kroner per dag, som Sydbank hadde regnet ut.

– Jeg har full forståelse for at dette ikke styrker fortroligheten til SAS. Jeg må bare ærlig og oppriktig beklage overfor kundene som har blitt rammet av innstilte fly. Jeg er veldig lei meg for det og vi gjør selvfølgelig alt vi kan for å hjelpe kundene.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken