Lei av kjedelige flyturer? I dag slipper SAS nyheten som vil glede mange

BREDBÅND: – Med denne nye teknologien vil hver passasjer få 12 megabits linje. Det er en revolusjon. Man kan sitte i lufta og streame en film om man vil, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

BREDBÅND: – Med denne nye teknologien vil hver passasjer få 12 megabits linje. Det er en revolusjon. Man kan sitte i lufta og streame en film om man vil, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Om ikke altfor lang tid kan du surfe i superfart på alle SAS-fly.

DEL

Er du lei av fly uten bredbånd når du skal sørover? Eller synes du bredbåndet i flyene har dårlig kapasitet? Det skal SAS gjøre noe med.

Overfor Nordlys avslører informasjonssjef Knut Morten Johansen at SAS skal installere en splitter ny bredbåndsteknologi i hele flyflåten

– Dette vil gjøre at bredbåndet i flyene oppleves like godt som det du har på bakken, sier Johansen.

Kan streame film i lufta

Han forklarer at dagens teknologi fungere slik at alle passasjerene om bord et fly må dele på en oppkobling som har en fart på mellom 8 og 12 megabit per sekund.

– Med denne nye teknologien vil hver passasjer få 12 megabits linje. Det er en revolusjon. Man kan sitte i lufta og streame en film om man vil, sier Johansen entusiastisk.

Nyheten om det nye superbredbåndet skal offentliggjøres på et arrangement i Stockholm senere i dag. Her skal SAS også lansere at de skal gå til innkjøp av en ny flytype, Airbus A 320 Neo.

– Jeg er faktisk på vei til Stockholm akkurat nå hvor det nye flyet presenteres. Men det nye superbredbåndet er ikke installert i det ennå. Systemet er faktisk ikke helt ferdig utviklet ennå. Men det skal være klart til sommeren 2017, lover Johansen.

Nytt interiør, nytt bredbånd

Og da begynner oppgraderingen av alle SAS sine fly.

– Alle Boeing 737-flyene får nytt interiør og da installeres det nye bredbåndet samtidig. Vi starter sommeren 2017, og det vil ta et par år før alle flyene er oppgraderte, sier informasjonssjefen.

Samtlige av SAS sine langdistansefly har i dag trådløst nettverk om bord. Men av 130 kort- og mellomdistansefly, er det bare rundt 15 man kan surfe på nettet fra.

- Ikke godt nok

– Flyene med bredbånd blir for det meste brukt i Norge, blant annet mellom Tromsø og Oslo, sier Johansen, som innrømmer at teknologien ikke er god nok.

– Vi må være ærlige: Dagens løsninger for bredbånd i fly fungerer ikke tilfredsstillende. Det skal vi altså gjøre noe med, sier Johansen.

For dem som ikke er gullmedlemmer eller reiser på rimelige billetter, koster det 49 kroner å surfe på innenlands flyruter.

– Det foreligger ingen planer om å endre på prissettinga, sier Johansen.

Gratis hos Norwegian

Norwegian har utstyrt nesten alle sine fly med trådløst nettverk.

– Norwegian har fort tiden over 100 Boeing 737-fly og 12 Dreamlinere. 84 fly er utstyrt med WiFi. I tillegg skal 20–22 fly installeres med WiFi i løpet av vinterprogrammet, skriver kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss i en epost til Nordlys.

I 2011 ble Norwegian det første flyselskapet til å lansere WiFi på europeiske ruter.

– Vi er fortsatt det eneste flyselskapet som tilbyr gratis WiFi på europeiske ruter, skriver Næss.

– Har dere planer om å oppgradere bredbåndsløsninga til høyere kapasitet?

– Vi jobber løpende med å forbedre kvaliteten og hastigheten. Vi opplever at passasjerene stort sett er fornøyde med vår gratis WiFi om bord.

Artikkeltags