Nye søk etter Arjen Kamphuis(46)

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Politiet og Kystvakten startet søndag søk i Saltenfjorden etter den savnede nederlandske WikiLeaks-medarbeideren Arjen Kamphuis (46).

– Søket vil foregå utover dagen, melder operasjonssentralen i Nordland politidistrikt på Twitter søndag formiddag.

Kamphuis skulle reise fra Nordland med tog til Trondheim og deretter fly hjem til Amsterdam 22. august, men han benyttet aldri denne flybilletten.

Nederlenderen ble sist sikkert observert i Bodø 20. august. 30. august skal mobiltelefonen hans ha blitt registrert i Stavanger-området. Da kun i 20. minutter før SIM-kortet ble byttet ut med et fra Tyskland. Politiet har fått inn 80 tips i saken.

Sent tirsdag kveld denne uken ble kajakken til Arjen Kamphuis funnet i Skjerstadfjorden. Tidligere på kvelden fant politiet andre gjenstander de mener tilhører den nederlandske sikkerhetseksperten og medarbeideren i Wikileaks.

Gjenstandene ble funnet ved Kvenflåget mellom Rognan og Fauske. Kajakken ble funnet nær disse gjenstandene. Den er av merket Oru Kayak Coast XT.

Politiet vil ikke gå ut med hvilke gjenstander som ble funnet, men TV 2 erfarer at det skal være snakk om id-papirer til Kamphuis.

Politiet har nå tre hovedteorier de jobber med. Den ene hypotesen er at Kamphuis er utsatt for en ulykke. Den andre er at han frivillig holder seg skjult. Og den tredje er at han kan ha blitt utsatt for en straffbar handling.

Les også:

Artikkeltags