Gå til sidens hovedinnhold

Ingen har hørt fra Andreas (23) på to uker – nå ber familien om hjelp

Artikkelen er over 2 år gammel

Tung våt snø faller på skuldrene til Stein-Erik Eilertsen utenfor Amfi i Narvik. Han er på fortvilt leting etter sønnen Andreas Thørring Eilertsen. Sist foreldrene hørte fra ham var torsdag for to uker siden. Da var Andreas hjemme i Tromsø og snakket med moren på telefonen.

– Andreas har vært gjennom en litt tøff periode i livet

19. desember, seks dager etter siste livstegn fra Andreas, gikk politiet ut med en etterlysning av bilen til Andreas, en sølvgrå stasjonsvogn Mercedes-Benz med registreringsnummer ZT 38846.

– Andreas har vært gjennom en litt tøff periode i livet. Vi regnet med at han ville være for seg selv. Vi ville ikke skremme han vekk med å gå ut med etterlysning tidligere, forteller mamma Tone Kristine Thørring Tingvoll til Fremover.

Går ut med bilde

Men dagene har gått siden bilen til Andreas ble etterlyst. Tone Kristine Thørring Tingvoll føler avmakt. Særlig god hjelp føler hun heller ikke at hun har fått fra politiet – uten at hun ønsker å gjøre det til noe poeng nå.

Men foreldrene har bestemt seg for å gå fullt ut, med bilde av sønnen og av bilen, i håp om at noen har sett ham – eller bilen.

– Andreas er et friluftsmenneske. Vi vet at han vil klare seg lenge alene, sier Tone Kristine Thørring Tingvoll.

Siste gang bankkortet ble brukt

Det foreldrene kan si med sikkerhet er at han har vært på Shell i Tromsdalen søndag formiddag 16. desember. Her kjøpte han en vare for 99 kroner.

– Jeg dro til bensinstasjonen for å prøve å finne ut hva han kunne ha kjøpt. På døren henger en salgsplakat for ved til 99 kroner. Så mye annet til 99 kroner finnes ikke, sier moren.

Sist Andreas brukte bankkortet var på bensinstasjonen ved Laksvatn utenfor Tromsø, også det søndag 16. Ut fra størrelsen på beløpet antar foreldrene at det ble fylt full tank på bilen.

Redd for at det kan ha tilstøtt sønnen noe

Pappa Stein-Erik Eilertsen har han de siste dagene kjørt 60 mil for å lete etter sønnen. Stein-Erik Eilertsen er i villrede for hva han skal gjøre videre.

– Jeg har kjørt rundt i Skibotn, før jeg kjørte ned til huset vi har i Snubba i Evenes. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vil være tilgjengelig dersom det skulle dukke opp noe, sier en dypt fortvilt og preget pappa.

Foreldrene er redd for at det kan ha tilstøtt sønnen noe, og ber om hjelp fra publikum som enten kan ha vært i kontakt med Andreas, eller sett bilen hans.

Klarer seg alene

– Andreas er en friluftsmann og har kompetanse til å klare seg i naturen. Han har ikke ski med seg, men vi tror at han har en vintersovepose i bilen, sier Tone Kristine Thørring Tingvoll.

Hun forteller at hun har jobbet dag og natt for å prøve å finne ut om hvor sønnen kan være.

Foreldrene har bedt om hjelp fra Fjelltjenesten, SNO, og brøytemannskaper.

Tone Kristine Thørring Tingvoll sier det ikke er sikkert at Andreas vet at han er savnet.

– Han kan ha tatt inn på en hytte uten mobildekning, og han kan være uvitende om at vi leter etter han.

– Og i julen brøytes det heller ikke over alt, så bilen kan stå et sted som ingen har vært, sier hun.

Fra Porsanger til Bodø

Tone Kristine Thørring Tingvoll ber om at hun, faren eller politiet kontaktes dersom noen har opplysninger om sønnen Andreas.

– Ut fra hvor mye drivstoff han har på bilen, kan han være fra Porsanger i nord til Bodø i sør. Politiet har sjekket grensepasseringene til Finland, og der er han ikke. Èn mulighet kan også være at han har kjørt over grensen til Sverige.

Til Nordlys sier sier operasjonsleder Roy Nagel i Troms politidistrikt at Andreas Thørring Eilertsen fortsatt er savnet.

– Saken er overført til etterforskning, som følger opp de tips som kommer inn sier Nagel.

TIPS OSSTLF: 76 95 00 00 EPOST: redaksjon@fremover.no MMS FOBILDE til 2005

Kommentarer til denne saken