Varer ut fra Narvik til andre terminaler vil bli flere døgn forsinket

Illustrasjonsfoto. Arkivbilde

Illustrasjonsfoto. Arkivbilde Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Flere steder i Narvikregionen må belage seg på lang ventetid på varer, siden godstogene ikke kommer seg til Narvik etter avsporingen i Sverige.

DEL

Onsdag sporet fem-seks av de bakerste vognene på et godstog av, nord for Gällivare. Ingen personer ble skadd, men toget og jernbanen fikk omfattende skader. Det gjør at godstogtrafikken blir rammet i Narvik.

– Togene blir dirigert til Trondheim for videre transport. Når transporten ankommer Narvik er vanskelig å si, men det vi kan si er at distribusjon ut fra Narvik til andre terminaler vil bli flere døgn forsinket, sier Peter Stangeland, presseansvarlig i Schenker.

– Det er for tidlig å si om hvor lenge dette vil vare, og hva det er som gjorde at toget sporet av, legger han til.

Ifølge Statens Järnväger (SJ) vil feilen tidligst rettes opp tirsdag førstkommende uke, men persontogene går stort sett som normalt.

– Togene mellom Narvik og Kiruna går, og togene fra Gällivare og sørover går. Det er bare strekningen mellom Kiruna og Gällivare som blir berørt. Her blir det satt opp buss for tog, sier Tobbe Lundell, pressesjef i SJ.

LKABs produksjon får heller ikke store konsekvenser av at jernbanen mellom Kiruna og Gällivare ikke kan brukes.

– Det har ikke fått konsekvenser av spesiell betydning så langt. Litt merker vi selvsagt, men det er ikke alarmerende slik vi ser det. Vi har bra lagerkapasitet slik det er per i dag, sier Jakob Steinmo, LKAB-sjef i Narvik.

Artikkeltags