Øker arbeidet mot incest og seksuelle overgrep. Vil ha kommunene med på spleiselag

Aase Refsnes

Aase Refsnes Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Senter mot incest og seksuelle overgrep skal sammen med Nordland fylkeskommune øke arbeidet mot overgrep.

DEL

– For oss er det avgjørende at vi ikke aksepterer seksuelle overgrep og trakassering. Derfor gjør vi alt vi kan for å forhindre det, og for å ta vare på dem som har opplevd overgrep, sier Aase Refsnes (SV) på Nordland fylkeskommunes nettsider.

Hun er fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse i Nordland.

Ber om bidrag fra kommunene

Refsnes utfordrer kommunene i Nordland til å være med på spleiselaget. Det skal gi et enda bedre tilbud de de som har vært utsatt for overgrep.

– Hvis alle kommunene i fylket bidro med ti tusen kroner hver, på toppen av de hundre tusen vi gir, vil dette til sammen utløse et betydelig beløp i støtte fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet. Sammen kan vi sørge for at SMISO styrker arbeidet sitt, og forhindrer overgrep i Nordland, påpeker Refsnes.

Langsiktig

Samarbeidsavtalen med Senter mot incest og seksuelle overgrep skal sikre en langsiktig og forutsigbar delfinansiering av senteret.

Nordland fylkeskommune gir et driftstilskudd på 100.000 kroner samtidig som avtalen signeres.

– En samfunnsutfordring som dette, krever at alle spiller på lag. Det økonomiske løftet gjør det mulig å nå enda flere. Vi ønsker at kommunene kommer enda mere med i arbeidet. Et økonomisk bidrag fra kommunene i Nordland, vil utløse enda mer av statlige midler til arbeidet. Dette kan være med å forebygge seksuelle overgrep mot barn og ungdom, og også hjelpe våre brukere, forteller daglig leder i SMISO-Nordland, Sissel Øyen på fylkeskommunens nettside.

Artikkeltags