Forlenget varetektsfengsling for Tjeldsund-siktet

Artikkelen er over 2 år gammel

Må sitte to uker til i varetekt.

DEL

Politiet fikk i et fengslingsmøte ved Ofoten tingrett, onsdag 31. januar, medhold om forlenget varetektsfengsling for to nye uker.

Politiets begjæring var fengsling i nye fire uker.

Mannen er siktet for seksuell handling med barn under 16 år, og for seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd ovenfor, eller i nærvær av barn under 16 år, skriver politiet i Nordland i en pressemelding.

Mannen som er i 60-årene og kommer fra Tjeldsund, ble pågrepet 5. desember i fjor.

Omfattende etterforskning

Etterforskningsleder Ragnhild Normann ved Narvik politistasjon forteller at etterforskningen pågår for fullt. Det gjenstår fortsatt en rekke avhør i saken.

Så langt har politiet opprettet 22 saker på bakgrunn av det samme antall fornærmede. De fleste av disse var mellom 14–17 år da hendelsene har funnet sted. De fornærmede er i all hovedsak gutter.

Noen av de fornærmede har fått oppnevnt bistandsadvokat.

Mye gjenstår

Normann forteller at de ikke er ferdig med de tekniske undersøkelsene.

– Siktede har blitt avhørt på nytt i løpet av den siste fengslingsperioden, og det vil bli gjennomført ytterligere avhør av han i tiden fremover. Siktede erkjenner ikke straffskyld, forteller Normann.

Politiet i Nordland får bistand fra KRIPOS, blant annet til å gjennomføre avhør av personer som er bosatt i andre deler av landet.

Flere saker etter informasjonsmøte

Hun opplyser videre at politiet har mottatt flere henvendelser siden Fremover sist omtalte saken. Det var blant annet et informasjonsmøte i Tjeldsund torsdag i forrige uke, og det kom flere henvendelser til politiet etter møtet.

– Vi jobber nå med å gå gjennom disse, opplyser hun.

Politiet ber om at de som har informasjon i saken tar kontakt på telefon 75 58 90 00.

Kommunen jobber aktivt

Tjeldsund kommune skriver i en pressemelding at de jobber aktivt med å være tilgjengelig for de som trenger helsehjelp, og har etablert et utvidet lavterskeltilbud.

I tillegg arbeider kommunen med forebyggende tiltak.

De ber alle som trenger noen å snakke med om å ta kontakt. Alle henvendelser mottas og behandles konfidensielt.

Artikkeltags