Regjeringa vil leie inn sivile helikoptre for å sikre beredskapen i Nord-Norge

Artikkelen er over 1 år gammel

Forsvaret vil gi midlertidig helikopterbistand frem til politiet får på plass en leieavtale.

DEL

Stortinget har sluttet seg til regjeringa si anbefaling om å flytte 15 Bell 412-helikoptre til Rygge for å ivareta økt helikopterkapasitet til Forsvarets spesialstyrker. Samtidig skal tre Bell 412-helikoptre stasjoneres på Bardufoss til støtte for Hæren. Det går fram av ei pressemelding fra Justis- og beredskapsdepartementet.

– For å sikre at politiets helikopterberedskap i Nord-Norge blir ivaretatt, foreslår regjeringa å leie inn sivile helikoptre. Vi vil øke bevilgningen til politiet med totalt 61 millioner kroner i statsbudsjettet for 2020 til dette formålet, sier justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) ifølge pressemeldinga.

Les også: Regjeringen vil etablere base for redningshelikopter i Tromsø

Videre har regjeringa bestemt at det skal være ett helikopter i Hammerfest som ei midlertidig løsning fra 1. januar 2020. Denne løsninga vil gjelde til det har blitt gjennomført en offentlig anbudsprosess og en leieavtale for sivile helikoptre har kommet på plass.

Forsvaret har gitt midlertidig støtte til politiet i Nord-Norge med to Bell 412 helikoptre. Forsvaret vil videreføre sin beredskap på Bardufoss med ett helikopter fra 1. januar, inntil en permanent løsning er på plass, men ikke etter 1. juli 2020, står det videre i pressemeldinga.

I tillegg tar de sikte på å etablere en ny redningshelikopterbase i Tromsø.

Les også: Regjeringen vil opprette ny redningsbase i Troms

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken