I august arrangeres Haikjeftfestivalen for første gang. Med to nye navn på plakaten har festival spikret programmet til de to dagene i Bromsgårdparken.

Les også: Klare for festivaljobb i Narvik: – Artig for oss å være oppe og leke i elitedivisjonen

OnklP og Lemaitre utfyller programmet til nyfestivalen.

– Vi er utrolig stolte av programmet dette første året av Haikjeften, og kan ikke vente med å danse, digge, synge med og la oss imponerende av glimrende artister mens vi slår av en prat med nye og gamle venner i Bromsgårdparken i august, sier Stein Hjertholm, initiativtaker til festivalen.

Rap og elektronika

I ei pressemelding beskrives OnklP som «periodevis norsk musikklivs enfant terrible. Periodevis briljant. Periodevis tilsynelatende uten styring eller selvkontroll». Rapperen, Pål Tøien som han egentlig heter, slipper sitt andre soloalbum i 2019. Han er kanskje best kjent for låter som «Kjendisparty» (sammen med rapperen Jaa9) og «Styggen på ryggen», og fikk også mye oppmerksomhet da han deltok i TV2-programmet Hver gang vi møtes i 2015.

Les også:

Mens OnklP er kjent for rapping, beveger Lemaitre seg i det elektroniske landskapet. Den norske duoen er basert i Los Angeles, og har de siste årene blitt kjent for sin fengende elektronika. Til Narvik har de med seg fullt band, med blant annet full blåserrekke og gitarist/P3-profil Markus Neby i spisse.

Populær nykommer

Fra før av er Sondre Justad, Carola, Groms Plass, Eva Weel Skram, Kristian Kristensen og Lind + Nilsen + Fuentes + Holm klare for festivalen.

Les også:

Allerede lenge før alle artistene er sluppet, gikk billettsalget radig. Dagen etter at billettsalget åpnet, var halvparten av festivalpassene revet bort.