Narviking ble nordnorsk mester i sjakk: – Denne gangen klaffet alt

– Denne gangen klaffet alt, sier Torbjørn Søraas, som vant NNM i sjakk i helgen. Her under mesterskapet i Mosjøen i helgen.

– Denne gangen klaffet alt, sier Torbjørn Søraas, som vant NNM i sjakk i helgen. Her under mesterskapet i Mosjøen i helgen. Foto:

Torben Søraas (44) fra Narvik vant førsteplassen i sitt første NNM i sjakk.

DEL

Torben Søraas (44) fra Narvik ble nordnorsk mester i sjakk i Mosjøen i helgen. Ifølge Bergensjakk kunne ingen stoppe Søraas da han vant mot Notkevich i fjerde runde.

– Det var kjempeartig. Jeg har hatt en andreplass og to tredjeplasser før, men denne gangen klaffet alt, sier Søraas til Fremover etter seieren.

Narvikingen tok en klar førsteplass med 5 og 1/2 poeng av 6 og kapret og tok dermed over tittelen for Benjamin Arvola Notkevich.

– Sterk turnering

– Jeg ble ganske sliten i hodet etter langpartiene på tre–fire rimer, men synes det er gøy å holde på med. Det var en sterk turnering med de best som stilte opp, sier Søraas.

Til daglig jobber han i Enerconsult i Narvik. Han har spilt sjakk siden han var tolv, men har ikke funnet tid til å spille turneringer før de siste årene.

10.000 i premie

– Jeg forsøker å få tid til en tre–fire turneringer i året, man har også en treåring hjemme som opptar en del tid, sier han.

For seieren fikk Søraas 10.000 kroner.

– Jeg har ikke tenkt noe over hva jeg skal gjøre med pengene, kanskje reiser jeg på flere turneringer og tar med familien neste gang.

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags