Det var surrealistisk. Og uventet. Over 2200 tilskuere gikk flesteparten sjokkerte hjem. Og lurte på hvordan dette kunne skje. En hel omgang med bom, bom og atter bom.

Tre på en omgang

Laget med en stjerne fra Narvik som jakter Champions league-tronen i håndball, scoret tre mål på en omgang hjemme i Blue Water Dokken. Det betyr ei scoring hvert tiende minutt for landslagsspiller Marit Røsberg Jacobsen, verdens beste kvinnespiller Nora Mørk, Vilde Mortensen Ingstad og resten av stjernegalleriet i Team Esbjerg.

Klubben med de mange norske landslagsspillerne gikk dog noe redusert til kampen. Verken stjerneskuddet Henny Reistad, bakspiller Kristine Breistøl eller danske Mette Tranborg var på banen. Det ble tydelig merkbart da en svært skuffet klubbtrener, som også har hånd om det danske kvinnelandslaget, skulle kommentere det uventede resultatet.

– Nesten alt gikk galt

Jesper Jensen sa følgende til klubbens egen hjemmeside etter kun tre scoringer på de siste 30 minuttene av kampen.

– Nesten alt gikk galt. Det eneste som ikke gjorde det var energien. Vi hadde masse energi, og det ender nesten med å bli frustrerende. Når man taper andre omgang med 3-6, så taper man for alle. Når vi ikke bringer mer kvalitet enn det, så taper man. Det var vi godt klar over før kampen, så vi er nødt til at se innad etter en slik kamp, for det var langt under nivå.

Det er en mager trøst at ei jente fra Narvik ble toppscorer. Marit Røsberg Jacobsen ble hjemmelagets storskytter med fem mål. Det var ei scoring mer enn det bakspiller Nora Mørk klarte.

– Skal ikke være mulig

Tom Jakobsen trener lag i Nor HK. Jakobsen har fulgt flere store mesterskap for Fremover som håndballekspert. Jakobsen ble sjokkert da han ble fortalt om tre Team Esbjerg-mål på en hel omgang.

– Det er uvirkelig for lag på dette nivået. Det må jo ha skjedd noe mentalt, noe inne i hodet på spillerne, sier han.

Jakobsen har knapt hørt om topplag som går på en slik måltørke. Og ikke et lag som var i Final four i Champions-league-sluttspillet på forsommeren og som i utgangspunktet skulle «hente hjem» poengene i serieåpningen på hjemmebane.

– Det skal ikke være mulig, kommenterer han.

Fakta

Håndball kvinner Danmark serieåpning

Esbjerg:

Team Esbjerg-Ajax København 15–19 (12–13)

Toppscorere Team Esbjerg:

Marit Røsberg Jacobsen 5 og Nora Mørk 4

Tilskuere: 2251

Neste kamp for Røsberg Jacobsen sin klubb er i serien mot Sønderjyske 3. september.