Politiet nærmer seg en avslutning på Sjøvegan-drapsgåten

DREPT: Marie-Louise Bendiktsen (59) ble funnet død i brannruinene av sitt eget hus på Sjøvegan i juli 1998. . Foto: Stein Wilhelmsen/Privat

DREPT: Marie-Louise Bendiktsen (59) ble funnet død i brannruinene av sitt eget hus på Sjøvegan i juli 1998. . Foto: Stein Wilhelmsen/Privat

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

To tiår etter drapet på Marie-Louise Bendiktsen i Salangen i Troms har politiet avhørt nye vitner i saken. Nå nærmer de seg en avslutning på drapsgåten.

DEL

Det forteller lensmann Andreas Nilsen i Salangen til Dagbladet.

I juni førte ferske DNA-analyser til at en mann i slutten av 30-årene ble pågrepet og siktet for drapet.

– DNA-treffet er ikke alene nok til å kunne dømme en person. Det var et gjennombrudd, det er det ingen tvil om. Men arbeidet videre vil få stor betydning for utfallet av saken, sier Nilsen.

Nye vitner

Han forteller at kartlegging og etterforskning av en persons bevegelser og aktivitet tjue år etter setter både etterforskerne og vitnene på prøve.

– Vi har gjennomført en del vitneavhør som knyttes til siktedes forklaring. Dette er vitner vi har snakket med for mange år siden, men også personer vi aldri før har vært i kontakt med, forteller han til avisa.

Til sammen er et titalls personer avhørt.

Politiet håper å kunne oversende saken til påtalemyndigheten i løpet av september eller oktober.

Nekter straffskyld

59 år gamle Marie-Louise Bendiktsen ble funnet voldtatt og drept i sin nedbrente bolig i Sjøvegan i Salangen kommune i Troms, 15. juli 1998.

23. juni i år ble det kjent at en 37 år gammel mann er pågrepet og siktet for drap, voldtekt og ildspåsettelse. Han var mindreårig asylsøker i 1998 og tilknyttet Sjøvegan asylmottak. I etterkant av drapet ble han avhørt av politiet flere ganger

– Dette er ikke noe spesielt i seg selv, for det er mange i Sjøvegan-saken som er blitt avhørt flere ganger, sa Nilsen til NTB i juni.

Mannen nekter straffskyld.

Artikkeltags