Nominert til ærespris

Lensmann: Hans Roar Rasmussen i Salangen.

Lensmann: Hans Roar Rasmussen i Salangen.

Da fristen for å nominere til Politiforums Ærespris gikk ut 1. desember, hadde det kommet inn forslag på 16 nominerte. Blant dem tidligere lensmann i Salangen, Hans Roar Rasmussen .

DEL

I begrunnelsen for nominasjonen av Hans Roar Rasmussen heter det: Den tidligere lensmannen nomineres for sin innsats over mange år for å komme til bunns i det såkalte Sjøvegan-drapet fra 1998. Da den 59 år gamle Marie-Louise Bendiktsen ble funnet voldtatt og drept i sitt nedbrente hus, ble lensmannsførstebetjent Rasmussen satt på saken. Det ble en svært krevende etterforskning.

«Saken er blitt henlagt flere ganger, men Rasmussen har aldri glemt den.

Les også:

Og videre: Han har (alene) jobbet både dag, kveld og helg for å løse saken som har berørt alle i et lite lokalsamfunn så til de grader.

Og i fjor sommer kom det et gjennombrudd: 20 år etter drapet ble gjerningsmannen pågrepet og dømt.

«Uten den formidable innsatsen som Rasmussen, først som lensmannsførstebetjent og senere som lensmann i Salangen har lagt ned, er jeg ganske sikker på at saken aldri har funnet sin oppklaring», skrives det i nominasjonen.

Les også:

På nettsiden til politiforum står det å lese at Politiforum er Norges største uavhengige politimagasin. Papirutgaven er normalt på mellom 52 og 56 sider, og har rundt 38.000 lesere.

Dersom du ønsker å stemme på den tidligere lensmannen fra Salangen, kan du gjøre det på Politiforum sine nettsider her.

Artikkeltags