Gå til sidens hovedinnhold

Sju personer har søkt erstatning etter koronavaksine

Pasienter søker erstatning på grunn av svimmelhet, hodepine, smerter, blodpropp og psykisk belastning.

Norsk pasientskadeerstatning har mottatt krav om erstatning etter bivirkninger av forskjellig alvorlighetsgrad. Det spenner fra hodepine, smerter og svimmelhet til blodpropp og dødsfall.

– Til nå har seks kvinner og en mann søkt om erstatning etter å ha tatt koronavaksine. De er mellom 40 og 89 år. Tre av dem døde og der søker de etterlatte om erstatning, uttaler direktør Rolf Gunnar Jørstad i Norsk pasientskadeerstatning i en pressemelding.

Bivirkninger

En av erstatningssøkerne fikk AstraZeneca-vaksinen og en annen BioNTech/Pfizer. I de fem andre sakene er det ennå ikke avklart hvilken vaksine som ble brukt.

– De beskriver bivirkninger som svimmelhet, hodepine, smerter, blodpropp og psykisk belastning etter å ha tatt koronavaksine, sier Jørstad.

Norsk pasientskadeerstatning skriver at rett til erstatning forutsetter at koronavaksinen er årsak til skaden, samtidig som det ikke finnes én eller flere andre mer sannsynlige årsaker. Det er videre et krav at erstatningssøkeren har et økonomisk tap på minst 10.000 kroner som følge av skaden eller har blitt rammet av en varig skade av et visst omfang.

Kommentarer til denne saken