Gå til sidens hovedinnhold

Skal få slutt på tomme, mørklagte lokaler i sentrum

I dag går startskuddet for prosjektet som skal gjøre sentrum mer levende. Et av tiltakene er å skape liv i de mange tomme lokalene i Narvik sentrum.

Narvik by:

Bylivskonferansen er i full gang i Narvik. På konferansen, som går over to dager, blir det presentert mindre og mellomstore byer som går foran og viser hvordan man kan skape inkluderende og bærekraftige lokalsamfunn.

Samtidig går startskuddet for prosjektet Levende lokaler og utearealer. Under Bylivskonferansen vil det bli gjennomført verksteder og befaringer, for å sette i gang prosjektet der kunst og kultur skal skape liv i sentrum, heter det i en pressemelding. Første grep er å ta i bruk tomme lokaler i Narvik sentrum.

Større samarbeid

Narvik kommune har koblet seg på et prosjekt der Stavanger kommune er en sentral samarbeidspartner. Rådgiver i Stavanger kommune, Helene Ødegaard, er også til stede på Bylivskonferansen for å ta samarbeidet med Narvik kommune videre.

– Nå skal vi stolt vise fram bredden i alt vi har av kunst og kultur her i Narvik – men på en ny måte, sier kultursjef Randi Melgaard i Narvik kommune i pressemeldinga.

Les også

Slo sammen tre butikklokaler for å få plass midt i byen: – Vi vil være med på å skape liv i sentrum

Les også:

I pressemeldingen trekkes det fram en undersøkelse om karrierevalg som har blitt gjort blant elever i videregående skole i Nordland. I den skal svært mange ha sagt at de ser kunst og kultur som viktige framtidsvalg, heter det.

– Vi ønsker å legge til rette for at disse skal få reelle muligheter for nettopp å finne seg slike jobber her i Narvik. Da må vi bygge bransje og skape arenaer hvor morgendagens kunst- og kulturarbeidere får opplæring og erfaring, sier Melgaard videre i pressemeldinga.

Kunst i byutvikling

I det såkalte kunstnettverket som Narvik kommune nå kobler seg på, er også UiT, NTNU, Universitetet i Stavanger og Koro (Kunst i offentlige rom) involvert. I Narvik starter man med å skape liv i tomme lokaler i Narvik sentrum.

Les også

Vil fylle lokalet med serveringssted

Les også:

– Det er viktig å jobbe for å ta i bruk kunnskapene som kunstnerne har. Hvordan de skaper kontakt med og mellom folk gjennom kunsten sin har stort potensial innen byutvikling, samfunnsbygging og det å skape gode steder og fellesskap, heter det i pressemeldinga.

Etter konferansen inviteres det til et bredt samarbeid med profesjonelle, frivillige lag og organisasjoner, og barn og unge.

– Målet er å engasjere så mange som mulig til å lage gode opplevelser sammen. Vi starter i Narvik sentrum, og håper å nå ut i distriktet etter hvert, avslutter pressemeldinga.

Kommentarer til denne saken