Gå til sidens hovedinnhold

Skal forsøke å fly opp til rasområdet i Tamokdalen

Artikkelen er over 2 år gammel

Nordlys: Politiet i Troms melder at det søndag vil bli gjort forsøk på å fly opp til rasområdet ved Blåbærfjellet i Tamokdalen, med bistand fra et av Luftforsvarets helikoptre fra 339-skvadronen.

Dette vil skje mens det fremdeles er dagslys.

– Dersom værforholdene tillater det skal det gjøres forsøk på å posisjonere funn. Vi er på stede ved Blåbærfjellet nå, men har ikke kommet i gang med søk ennå, forteller Reinert Johansen, operasjonsleder i politiet, til Nordlys i 10.10-tiden.

Fire personer savnet

Det var onsdag kveld det ble kjent at fire personer, tre finske menn og en svensk kvinne, var savnet etter å ha vært på tur i området. Fredag hadde det gått såpass lang tid at Hovedredningssentralen, UNN og politiet konkluderte med at de fire savnede hadde omkommet i snøskredet.

Redningsmannskapene og nødetatene meldte på fredag at det trolig ikke ville bli gjort nye søk i helga på grunn av skredfare og dårlig vær.

– At vi gjenopptar søket i dag likevel skjer på bakgrunn av nye værrapporter vi fikk inn i går kveld. Men det er fortsatt utfordringer knyttet til været der inne,

Snøskredet som gikk på Blåbærfjellet onsdag var rundt 300 meter bredt og 500 meter langt.

Kommentarer til denne saken