Nå oppfordrer de strikkeglade folk i regionen til å finne frem garn og pinner og hjelpe til med å lage den perfekte festivalgenseren. Vinneren får to festivalpass og festivalmerch.

– Å ha en offisiell strikkegenser for Haikjeften er noe vi har tenkt på en stund. Etter å ha observert publikum starte kvelden i alt fra paljett-topp og t-skjorte og ende kvelden i både strikkegensere og allværsjakker slo det oss at det hadde vært veldig kult om festivalen fikk sin helt egne strikkegenser» sier festivalsjef Stein Hjertholm.

– Men for å finne ut hvordan genseren skal se ut, trenger vi publikums hjelp.

Frem til 26. juni kan du designe og strikke ditt bidrag.

– Du har full kunstnerisk frihet når det gjelder farger, motiv og strikkemåte, men genseren må ha en eller annen tilknytning til Haikjeften, sier Hjertholm.

Bidraget leveres i form av en ferdigstrikket genser, samt en grovskisse av mønsteret i resepsjonen hos Fremover innen 26. juni.

En jury bestående av ordførerer Rune Edvardsen, Ida Brækkan aka «Strikketuppa», Linda Lockert Dybwad, Jens-Kristian Dybwad i SNN og Marit Waleniussen i LKAB plukker ut finalistene, og så blir det videre opp til publikum å stemme frem den offisielle Haikjeften-genseren.