Gå til sidens hovedinnhold

Oversatte eget slagord til samisk

Synes selv det var på tide:

Artikkelen er over 6 år gammel

«Mii Veahkehit».

– «Vi hjelper til» er jo slagordet vårt, og det vi forsøker å gjøre. Være en liten samfunnsinstitusjon som skal hjelpe til i lokalsamfunnet, sier banksjef i Ofoten Sparebank, Sigve Stokland.

LES OGSÅ: - Det er på Márkomeannu det skjer i år

For Ofoten Sparebank var det et lett valg å støtte Márkomeannu økonomisk.

– Márkomeannu selv har blitt en institusjon og et viktig arrangement.

Sigve Stokland er stolt av å støtte Márkomeannu, men også at de stiller med banner på samisk.

Egentlig synes han det var på tide.

– Vi er jo i et samisk område, og har mange kunder som er samisk– selv om det er lett å glemme det. Så det er ganske naturlig, sier Sigve Stokland.

Márkomeannu raus med godordene

Márkomeannu selv er mer raus med skryten, og setter stor pris på støtten.

– Både Ofoten Sparebank og Evenes Kraft går frem som gode eksempel, og gjør en banebrytende jobb når de velger å ha bannere og skilt på festivalen med samiske flagg og samisk språk, sier festivalens sponsorsjef Odd-Are Hansen.

– For Márkomeannu betyr dette utrolig mye. Vi har ikke hatt mange sponsorer før, og nå stiller de opp og profilerer seg på samisk samtidig, sier festivalleder Marita Kristin Eilertsen.

At bedriftene profilerer seg med det samiske flagget og på samisk håper hun kan være et lite bidrag til at språket blir mer godtatt.

Synliggjør språket

– Man kjemper daglig for at det samiske språket skal komme opp i lyset, og jo mer synliggjort det blir, jo mer godtatt blir det. Dette er utrolig bra for det samiske språket og den samiske kulturen, sier Marita Kristin Eilertsen.

Og de to nye sponsorene, Evenes Kraftforsyning og Ofoten Sparebank er bare starten av hva festivalen trenger.

- Slik situasjonen er i dag får vi ikke hjulene til å gå rundt kun med de sponsorene vi har i dag, så vi er på utkikk etter flere som ser hvor verdifull Márkomeannu er for nærmiljøet vårt, sier Marita Kristin Eilertsen med håp om flere sponsorer.

Kommentarer til denne saken