Noen får tilbake på skatten, mens andre må betale - slik ser tallene i regionen ut

Artikkelen er over 2 år gammel

Onsdag mottar 289.500 nordlendinger skatteoppgjøret. 55.000 nordlenninger er ikke fullt så heldig og må betale tilbake skatt.

DEL

3,2 milliard kroner skal deles mellom 289.500 personer i Nordland, Troms og Finnmark. De er ikke like heldige, de 55.000, som til sammen skal tilbakebetale 803 millioner for lite innbetalte skattekroner.

Baksmell

I Ofoten er det 3.449 personer som har fått restskatt. Har du fått restskatt betyr det at du i fjor betalte for lite skatt og at du nå må betale pengene tilbake.

Til sammen må de som har fått restskatt betale 49,4 millioner kroner.

Noe av det beste å gjøre for å unngå baksmell er å kontrollere opplysningene i skattekortet.

– Årsaken til at noen får restskatt, er ofte at de endelige tallene for inntekt og fradrag ble annerledes enn det som lå til grunn for skattekortet du hadde i fjor, forklarer Siv Simonsen Kibsgaard, underdirektør Skatt nord.

Faktura med betalingsinformasjon tilgjengeliggjøres i Altinn for elektroniske brukere og per post for papirbrukere. Ved restskatt over tusen kroner deles beløpet over to terminer. Første termin er 20. august, og andre termin er 24. september.

Tilgodeskatt

21.577 personer i Ofoten er av det heldige slaget. De får nemlig igjen på skatten og får dele den nette summen av 226 millioner kroner.

– Skattytere som får tilgodeskatt, får pengene på konto innen tre uker fra onsdag. Man får beskjed på e-post eller SMS når skatteoppgjøret er klart, skriver Skatteetaten i en pressemelding.

Papir

Personlig næringsdrivende og deres ektefeller, og lønnstakere og pensjonister som leverte skattemeldingen på papir får sitt skatteoppgjør tidligst 15. august og senest 24. oktober. Disse vil motta varsel når skatteoppgjøret er klart.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken