Den hardtsatsende skiløperen Vegard Johnsen er ferdig med de to første skihelgene i sesongen. Fredag ble han godt nede på 130-tallet i svenske Gällivare. Der gikk blant annet de beste russerne og flere svenske toppløpere.

-Underpresterer

-Dommen er at jeg underpresterer, og kroppen fungerer ikke slik den har gjort i sommer og i høst. Da jag jeg målt oksygenopptak godt opp på 80-tallet og hevdet meg på barmark. Jeg hadde derfor større forventninger, til plass rundt 30-60, sier Johnsen og fortsetter.

-  Jeg klarer nå i kulda kun gå på halv maskin før jeg får «hammeren» og stivner. Jeg har slitt med luftveiene tidligere og går på astmamedisin som mange andre langrennsløpere, og det har fungert veldig bra nå i so. Men luftveiene reagerer noe annerledes i kald luft. Det er bare masse slim som tetter igjen for luften jeg skal få ned i lungene, og det blir bare verre og verre for hver gang jeg presser meg, sier han.

Ny medisinering

Johnsen mener han ikke får ut det han er god for i konkurranser.

 - Det er bare vondt å gå skirenn. Jeg håper å få fikset dette med ny medisinering, så vi er i gang med å jobbe med dette med legen i Team Johnsen, Jørund Skjei. Håper å få plass noe nytt innen jeg skal ned på norgescupåpning på Gålå, sier Johnsen.