I år blir det ny deltakerrekord i «Spanstind Rundt»

ALT KLART: Rennleder Marcus Nygård (t.v.) og broren Håkon som tidtaker, ser fram til årets Spanstind Rundt som de håper kan gi flere nye rekorder. Foto: Harold Jenssen

ALT KLART: Rennleder Marcus Nygård (t.v.) og broren Håkon som tidtaker, ser fram til årets Spanstind Rundt som de håper kan gi flere nye rekorder. Foto: Harold Jenssen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Det sier rennleder Marcus Nygård som allerede to uker før start har registrert 150 påmeldte, og dette er en tre-dobling av påmeldte sammenlignet med fjoråret.

– I tillegg er det et betydelig antall som allerede nå har signalisert via sosiale medier, at de vil komme til Lavangen og Spanstind Rundt, sier en meget godt fornøyd rennleder.

Nest størst

Skjærtorsdag går dette populære turrennet for 32. gang med Lavangen Idrettsforening (LIF) som fast arrangør.

– Spanstind Rundt har med årene hatt fin økning i deltakerantallet, noe som har gjort Spanstind Rundt til det nest største turrennet i Troms fylke, presiserer Nygård.

Som tidligere år går den 21 kilometer lange løypa fra Skavmodalen ovenfor Tennevoll opp på Fjordbotneidet, hvor det er drikkestasjon. Herfra fortsetter løypa ned til Finnesletta i Gratangen før den går opp til Bukkemyra ved E6 og innkomst ved Lapphaugen Turiststasjon.

Deltakerrekord?

Rennleder Marcus Nygård forteller at deltakerrekorden er på 446 og ble satt i 2010.

– I fjor var det 424 deltakere, og da ble det satt løyperekord både i dame- og herreklassen. I dameklassen vant Anna Svendsen, Tromsø Skiklubb langrenn på tiden 01.05.25. Landslagsløperen og verdenscup-vinneren Finn Hågen Krogh fra Tverrelvdalen i Alta ble første deltaker som presset løyperekorden under en time og fikk tiden 00.58.32 som var tre sekunder bedre enn Martin Mikkelsen, Medkila.

Premiepotten

– Nytt av året er at vi i tillegg til vår sponsor, Sparebanken Narvik, også har fått inn Salaks AS, Salangen. Dette har resultert i at vi har doblet pengepotten til premier til kr. 24.000. Det er spurtpremier ved drikkestasjonen på Fjordbotneidet og ved målgang. Dette viser at vi satser tungt på konkurranseklassen i 2016, sier rennleder Nygård.

Medaljer/statuetter

Bronsemedalje gis til løpere som har deltatt i tre år, sølv etter fem år og gull etter åtte år. Statuetter i bronse gis etter 12 år, sølv etter 15 år og gull etter 20 år. Plaketter i bronse oppnås etter 24 år, sølv etter 28 år og gull etter 32 år.

I år deles gullplaketten ut for første gang, og den går til Karin Forn Pedersen, Magne Pedersen, Per Kyrre Berglund og Bjørn Evensen om de deltar også i år.

I Lauvhallen på Tennevoll serveres kaffe, kaker og middag, jegergryte. Her er påmeldingen, dusj og premieutdeling. Spanstind Rundt er en av Lavangens største dugnader. Om lag 60 frivillige gjør det mulig å arrangere dette rennet i kommunen som har vel 1000 innbyggere.

– De frivilliges innsats er uvurderlig og er helt avgjørende for å kunne gjennomføre et så stort renn som Spanstind Rundt nå er blitt, poengterer rennleder Marcus Nygård som ser fram til et flott renn i velpreparerte løyper og forhåpentligvis også med en strålende påskesol.

Artikkeltags