Gå til sidens hovedinnhold

Fra VM-gull til Spanstind Rundt

Artikkelen er over 6 år gammel

Finn-Hågen Krogh tok VM-gull i Falun. Skjærtorsdag deltar han i Spanstind Rundt.

Mandag ettermiddag kom beskjeden om at 24-åringen fra Alta som tok gull sammen med Petter Northug i lagsprint, stiller.

Tradisjonen tro er starten på Spanstind Rundt i Skavmodalen ovenfor Tennevoll.

Herfra går løypa innover mot Rødbergan og over Fjordbotneidet hvor det er drikkestasjon. Deretter fortsetter løypa nedover til Finnesletta i Gratangen og videre langs E6 opp til Bukkemyra i Lavangen før den ender i mål ved Lapphaugen Turiststasjon etter 21 kilometer.

Trimklassen har ingen tidtaking og starter allerede fra morgenen av og ut over i to timer. Deltakere i følge med barn oppfordres til å starte så tidlig som mulig etter starten for trimklassen. Turklassen (konkurranseklassen) har tidtaking, og de har fellesstart fra Skavmodalen. Etter målpassering er det busstransport fra Lapphaugen og ned til Tennevoll. Kafé og premieutdeling foregår i Lauvhallen med salg av kaffe, vafler og hvor det også serveres jegergryte.

Rennleder Marcus Nygård kan melde om en meget god og velpreparert trasé. Han forteller at traseen ble kjørt allerede like etter årsskiftet, og at det har vært atskillige turer mellom Skavmodalen og Lapphaugen Turiststasjon for å få en best mulig trasé til løperne.

Løyperekorden innehas av Martin Mikkelsen, Medkila satt i 2011 med tiden 1 time og 13 sekunder. Løyperekorden for damer har Maria Nysted Grønvoll fra Furuflaten med tiden 1 time. ni minutt og 25 sekund, også den satt i 2011.

Det gis til sammen kr 14.000 i pengepremier både til vinnerne i dame- og herreklassen og vinnerne av spurtløpet.

Kommentarer til denne saken