Skjerp dere, Narvik!

VANSKELIG? Må det være så vanskelig å følge myndighetenes regler og råd om å holde avstand? spør en Narvik-kvinne.

VANSKELIG? Må det være så vanskelig å følge myndighetenes regler og råd om å holde avstand? spør en Narvik-kvinne. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg er en kvinne på 44 år som bor i Narvik og vil bare uttrykke min store frustrasjon og skuffelse over Narviks befolkning. Må det være så vanskelig å følge myndighetenes regler og råd om å holde avstand? Ja, vil jeg si! I aller høyeste grad og det forundrer meg samtidig som det skuffer meg enormt når vi får servert Corona-nyheter til frokost, middag og kvelds, hver eneste dag.

Det er umulig å ikke få med seg at man skal vaske hendene ofte, holde avstand med 1–2 meter, bruke anti-bac hver gang man har tilgang til det, unngå hamstring og hvis man må hoste og nyse, så gjør man det i armkroken. De fleste husker å gjøre det meste, men å skape avstand og dermed oppnå trygghet og mye mindre sjanse for å smitte andre, ser ut til å være umulig!

For hva er vitsen med å bruke anti-bac hver gang man går inn på f.eks. storsenteret i Narvik når man plutselig ser én person stoppe opp foran apoteket for å slå av en prat med en bekjent MIDT i inngangspartiet på apoteket? Tenker man ikke da at man skaper kaos og store ansamlinger av mennesker ved å stå sånn selv om man holder to meter med avstand til personen man står og snakker med? Jeg observerte mange tilfeller av dette både i dag og mange andre dager.

Foran apoteket sto de og snakket. Slå av en prat kan man vel gjøre når man kommer hjem? De har vel hørt om en telefon? Ikke bare kan de ringe, de kan chatte og videoringe på Facebook, Instagram, WhatsApp, Snap og 'what not'? Jeg har fått nok og derfor bruker jeg min rett til å klage på noe så viktig som å holde avstand i disse kritiske tider.

En mann holdt godt med avstand han, da han sto og snakket med to personer utenfor det som skal bli den nye Sushirestauranten, men hva hjelper det når han ikke står langs veggen, men heller står og sperrer for mennesker som skal forbi?

Da bryter han jo to-meters regelen ved å stå å sperre sånn fordi de som vil forbi vil jo ha muligheten til å ha to meter med avstand når eller mens de går forbi. Skal disse menneskene stå og vente til denne mannen har pratet ferdig? Nei, selvfølgelig ikke, fordi det igjen skaper ansamling av mennesker som igjen kan føre til mer smitte og dermed føre til mer fare, for det skal jo være sånn at det skal være trygt å handle når vi har et nytt, ukjent virus som herjer verden rundt hvor vi enda ikke har tilgang til en vaksine.

Mennesker bak meg holder ikke alltid avstand, noe som fører til at jeg må passe på at det er to meter med avstand ved å hele tiden flytte på meg.

For ikke å snakke om kvinnen på apoteket som sto og sperret for meg slik at jeg så vidt fikk tatt anti-bac på hendene og deretter trukket kølapp. Var det mulighet for to meters avstand..? Nei, overhodet ikke!

Det var masse plass på apoteket – bare en eller to personer på Vitusapotek Svanen på storsenteret, men der måtte altså denne kvinnen stå ... og sperre for meg. Det falt henne ikke inn å flytte seg en gang ... Det var ikke snakk om to skritt, heller. Og hvis man sier fra, så ser de bare rart på deg.

Man skulle tro at ungdommen var oppvakt, men det var de jaggu ikke i går da de valgte å gå tre i bredden enn å gå en etter en, etter hverandre. Dette førte til at jeg ble presset opp mot utstillingsvinduet/veggen til helsekostbutikken på storsenteret. Jeg sa selvfølgelig ifra, for det var rett og slett uforskammet og ga meg ingen mulighet til å passere fritt med i hvert fall to meters avstand! Skal det virkelig være mitt ansvar å si fra?

Jeg synes det bør innføres Securitas vakt ASAP fordi folk ikke følger reglene i det hele tatt! Det er i tillegg altfor mange mennesker som bare står og henger og prater.

Før i tiden ble narkomane og overstadig berusede mennesker kastet ut av Securitas fra både Amfi og Storsenteret i Narvik.

Er det ikke da bare rettferdig i disse smitte- og- krisetider å innføre Securitas-vakt igjen?

Jeg har bare én ting å si;

SKJERP DERE, NARVIK! Dere skaper svært farlige situasjoner og jeg er skuffet, forbannet og sjokkert!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken