Nye resultater for de videregående skolene: Nordland er blant de beste i landet

Narvik videregående skole, studiested Frydenlund.

Narvik videregående skole, studiested Frydenlund. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Avisa Nordland: Utdanningsdirektoratet har målt læringsresultatene for de videregående skolene i landet. Nordland er blant de beste i landet.

Fylkesråd Hild-Marit Olsen (Ap) for utdanning mener at modellen deres dermed virker, den såkalte Nordlandsmodellen.

– Nordlandsmodellen virker. Dette er en super førjulsgave og stor inspirasjon til økt innsats på nyåret. En hjertelig takk til alle lærere og ledere på skolene som har bidratt til dette gode resultatet, sier Olsen i ei pressemelding.

Tatt hensyn

Direktoratet har altså beregnet hvor god elevenes læring er. Elevene i Nordland gjennomfører bedre, de er motiverte og de får bedre resultater. Det er også tatt hensyn til at eleven har ulik bakgrunn og ulike karakternivå fra ungdomsskolen.

Les også:

– Grovt sett kan man si at man måler hvor godt skolene klarer å tilføre elevene læring, og motivasjon til å stå i utdanningsløpet. Rapporten viser at Nordlandsskolene er blant landets beste, sier utdanningsråden.

Nasjonale prøver viser at grunnskoleeleven i Nordland har noe svakere ferdigheter en snittet nasjonalt. Men i pressemeldingen mener fylkesråden at læreren i videregående skoler i Nordland klarer å heve resultatene til eleven gjennom blant annet motivasjon.

Les også: Fylket sa nei til videre musikkutdanning i Narvik 

– Hver elev som begynner på videregående skole har med seg forutsetninger som påvirker resultatene han eller hun får. Skolebidragsindikatorene viser hva som kan tilskrives skolens innsats og lærernes arbeid med å løfte elevene faglig. Rapporten viser at vi klarer å motivere dem til innsats og til å arbeide mer med fagene, utdyper Olsen.

Tre kriterier

Direktoratet har målt studieforberedende og yrkesfag hver for seg. De er blitt målt gjennom tre forskjellige kriterier. Det er karakterpoeng, årsbestått og deltakelse. Nordland scorer over snittet på alle områder.

– I tidligere læringsindikatorer har Nordland ligget lavere på resultatene. Vi har klart å få yrkesfagelevene med på at lite fravær og bra karakterer gir dem læreplass og fagbrev. Dette er en helhetlig, svært god jobb som nå gir resultater, avslutter fylkesråd Hild-Marit Olsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken