Skrur fergetakstene tilbake til 2019-nivå

To uker inn i det nye året går fylkesrådet inn for å skru tilbake fergetakstene. Det skjer etter at prisøkningene skapte sterke reaksjoner fra folk langs kysten,. Illustrasjonsfoto, arkiv.

To uker inn i det nye året går fylkesrådet inn for å skru tilbake fergetakstene. Det skjer etter at prisøkningene skapte sterke reaksjoner fra folk langs kysten,. Illustrasjonsfoto, arkiv. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Fylkesrådet skrur fergetakstene tilbake til 2019-nivå, og legger kun inn den generelle statlige prisstigningen på 3,1 prosent. Dessuten leger de opp til en egen sommertakst.

Det går fram av ei pressemelding fra Nordland fylkeskommune, og skjer etter at prisøkningen på fergene har skapt sterke reaksjoner fra folk langs kysten.

I pressemeldinga forklares økninga med påtvungne kutt fra Regjeringens side.

– Takstøkningen vi foreslo var påtvunget oss av den økonomiske situasjonen som kom etter Regjeringens kutt på nærmere en halv milliard kroner. Vi ser imidlertid at dette ble urimelig for kystbefolkning og næringsliv. Vi går derfor tilbake på dette, og vil da ikke få samme prisøkning som sammenlignbare fylker. Vi reduserer prisene så snart som mulig, så snart billettsystemene der ute tillater det, sier fylkesråd for samferdsel, Bent-Joacim Bentzen (Sp), ifølge pressemeldinga.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken