NRK: Actionfylte scener kan bli kuttet grunnet manglende midler

«Slaget om «Narvik»:  Aage Aaberge (tv) forteller til NRK at kostbare filmscener kan komme til å kuttes fra filmen.

«Slaget om «Narvik»: Aage Aaberge (tv) forteller til NRK at kostbare filmscener kan komme til å kuttes fra filmen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Manglende støtte fra England gjør at de mest dramatiske sjøslagene kan bli kuttet fra den kommende filmen, skriver NRK.

DEL

«Slaget om Narvik»: Vinteren 2016 ble det klart at Nordisk Film/Egmont skal produsere «slaget om Narvik» som en tidelt TV-serie. Hver episode skal vare i underkant av en time.

Innspillingene har enda ikke begynt, og det handler i disse dager om å samle inn nok midler til å starte med innspilling. I sommer uttalte filmprodusent Kjetil Omberg til Fremover at tidligste mulige premieredato er høsten 2020. Det var med forbehold om at alt gikk på skinner i tiden fremover.

NRK skriver at filmprosjektet har fått produksjonsstøtte fra Polen, og at Frankrike skal ha meldt sin interesse. Men England, som også spilte en viktig rolle under andre verdenskrig, lar vente på seg.

Det kan bety at scener av sjøslag kan bli kuttet fra filmen. Rett og slett fordi budsjettet ikke vil strekke til.

– Er det sånn at vi ikke får penger fra England, så har vi rett og slett ikke finansiering til å klare å ta de store kostnadene, sier Aaberge til NRK.

Produsentene skal imidlertid i møte med strømmegiganten Netflix i løpet av høsten for å utforske mulighetene om et samarbeid.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken