Nordisk film sikrer at «Slaget om Narvik» blir realisert; som en tv-serie

Aage Aaberge og Tom Vidar Karlsen.

Aage Aaberge og Tom Vidar Karlsen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Nordisk film/Egmont sikrer at «Slaget om Narvik» blir realisert; som en tv-serie.

DEL

Tirsdag formiddag signerte produsent Aage Aaberge fra Nordisk Film Norge en samarbeidsavtale med Storyline NOR as og Narviksenteret. Avtalen sikrer det videre arbeidet med å realisere både forprosjektet og den videre produksjonen av det meget omtaltefilmprosjektet.

Er vi veldig optimistisk

– I dag er jeg både utrolig glad, lettet og stolt. Vi er strålende fornøyd med at vi har fått med Aage Aaberge og Nordisk Film, forteller Tom Vidar Karlsen i Storyline NOR as til Fremover.

– Fra nå av skyter prosjektet virkelig fart. Like over nyttår begynner arbeidet med å engasjere manusforfatter eller manusforfattere. Den eller de skal hentes fra øverste hylle. I tillegg skal det engasjeres en regissør, og det kan hende dette skjer samtidig, lover Karlsen.

Flere er interessert

Karlsen og Storyline har over tid jobbet i det stille med å få på plass avtalen med Nordisk Film og Aaberge. Parallelt har det vært jobbet med å finne manusforfattere.

– Vi har vært i kontakt med flere forfattere, og flere er også interessert i dette oppdraget. Det kan hende vi velger én, eller en gruppe forfattere, forteller Karlsen.

Om det blir en norsk- eller en utenlandsk regissør som skal lage «Slaget om Narvik» står i dag helt åpent. Storyline er åpen for begge deler, men avgjørelsen vil bli tatt relativt raskt i løpet av neste år.

Serie har stort potensial

«Slaget om Narvik» vil bli en tv-serie, men kan i tillegg bli en spillefilm.

– Krigen er et tema som har stor internasjonal interesse, og vi vet at land som Tyskland, England, Frankrike og Polen – i tillegg til de nordiske vil være interessert. Fordelen med å lage en tv-serie er at vi kan fortelle flere historier samtidig. Den om den engelske marineoffiseren Patrick Dalzel-Job og hans innsats har vært nevnt som ett eksempel. Men vi kan fortelle mange flere interessante historier og nå enda flere seere, sier Tom Vidar Karlsen.

Sterke samarbeidspartnere

At Aage Aaberge og Nordisk Film/Egmont kommer inn på produsentsiden innebærer at de tar ansvaret for hele produksjonen, noe som tradisjonelt innebærer finansiering, økonomisk kontroll, ansettelse av regissør og skuespillere, og i tillegg sørger for at tv-serien blir visningsklar.

– I tillegg har med oss sterke samarbeidspartnere som Narviksenteret, Brigade Nord, FilmCamp, og Universitetet i Tromsø som driver et forskningsprosjekt på dette temaet, sier Tom Vidar Karlsen.

Pressekonferanse i Narviksenterets auditorium i Det 4. Hjørnet.

Pressekonferanse i Narviksenterets auditorium i Det 4. Hjørnet. Foto:

Pressekonferanse i Narviksenterets auditorium i Det 4. Hjørnet.

Pressekonferanse i Narviksenterets auditorium i Det 4. Hjørnet. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken