Samlet slekt fra nært og fjernt i anledning 100-års bryllupsdag

Ballangen kirkegård - der Albert og Albertine Karlsen ligger på hver side av sin førstefødte datter Mathilde Karlsen. Hun druknet i 3-4 års alderen født 1919.

Ballangen kirkegård - der Albert og Albertine Karlsen ligger på hver side av sin førstefødte datter Mathilde Karlsen. Hun druknet i 3-4 års alderen født 1919. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag 13. oktober ville Albert og Albertine ha feiret 100-års bryllupsdag. I den anledning samlet slekt og etterkommere seg tidligere i sommer.

DEL

Innsendt materiale: Albert Karlsen f. 1894 i Kobbervik, Efjord og Albertine P. Pedersen f 1899 på Stemnes, Råndalen giftet seg i 1918 i Evenes kirke.

I anledning 100 års jubileet møttes en del av deres etterkommere til et lite slektsstevne på Slektsgården Bakkeli i Råndalen den 28. juli i nydelig sommervær.

Nå lørdag 13. oktober 2018 ville de hatt 100-års bryllupsdag.

Det unge brudeparet rodde over fjorden for vielse i Evenes kirke. Dette var 13. oktober 1918.

Vi dro samme vei for å se kirken og få informasjon om tidligere tider og kirkens historie. Vi nøt en spektakulær tur i det beste været en kan tenke seg.

Var nok mer slitsomt for mor og far i Bakkeli da de tok turen i 1918. Vi fikk flott mottakelse av Einar Pettersen og Unni Leiros Pettersen som fortalte kirkens historie og ga «gåsehudfaktor» da Unni spilte på kirkeorglet for en lydhør forsamling.

Etter kirkebesøket dro vi til kirkegårdene i Ballangen, og la ned blomster på forfedrenes graver.

Albert og Albertine kjøpte 94 mål med utmark i Råndalen, ryddet utmarken for hånd og med enkle redskaper.Etter hvert anskaffet de seg hest og stubbebryter, noe som lettet arbeidet drastisk.

Her bygget de sitt eget hjem, med hus og fjøs, stabbur og etter hvert et lite snekkerverksted.

Alt av steiner ble lagt i et flott steingjerde som rammet inn deler av Bakkeli.

Dette steingjerdet er et flott monument over deres nybrottsarbeid. Bakkeli ligger med en fantastisk utsikt over hele dalen. Dette var rammen rundt lørdagskveldens sosiale slektsstevne, hvor historier ble delt og nye generasjoner ble kjent – ansikt til ansikt.

Totalt har Albert og Albertine 208 direkte etterkommere, 6 barn, 29 barnebarn, 77 oldebarn, 93 tippoldebarn og 3 tipptippoldebarn.

Søndagen ble det tur til Rånvassbotn der vi la ned blomster på Bautaen over Albertines besteforeldre, Marit og John Arnesen- opprinnelig fra Tynset. De var de første som ryddet og bosatte seg i Rånvassbotn året 1847.

Ei flott helg og for ikke å glemme- så var «barn» med oss. Det er Roald M. Karlsen 84 år og bosatt i Levanger samt Liv H. Johansen 82 år og bosatt i Narvik med oss hele helgen.

Vi var 54 stykker til stede på Lørdagskvelden.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken