Vakthavende meteorolog i Oslo Martin Kranerød advarer om sterke vindkast i helgen.

– Det blir en del vind i kystnære strøk og da særlig i fjellet. Narvik ligger såpass langt inn at det blir ikke så mye vind der, men i området kommer man til å merke det mer enn vanlig. Det vil være perioder med sterke vindkast, forteller Kranerød.

Dette gjelder spesielt lørdag kveld og natt til søndag.

Været blir mildere

– Denne vinden kommer opp ifra sør som gjør at den drar med seg mye mildt vær nordover. Dere får jo en fire fem plussgrader i løpet av lørdagen, sier Kranerød videre.

Lørdagen vil starte med minusgrader, men deretter gå over til plussgrader ganske raskt.

– Det vil være oppholdsvær store deler av dagen, men det begynner å regne i løpet av kvelden, sier den vakthavende meteorologen.

Mye av det samme været gjelder for søndagen.

– Når det gjelder søndagen starter det da med regn som fortsetter gjennom natten, gir seg en gang på formiddagen. Det vil være oppholdsvær utover kvelden, men fremdeles mildt, sier Kranerød.

På grunna av den kjappe vekslingen mellom minus- og plussgrader er det sendt ut farevarsel om glatte veier.

– Særlig der det ligger snø fra før blir det ganske isete med vann oppå det der, forteller Kranerød.

Fortsetter utover neste uke

Helgens mildvær vil også vare et stykke ut i neste uke.

– Nå ser det ut som vi får noen dager, i alle fall mandag til onsdag hvor det blir ganske mildt. Det vil nok være temperaturer opp til fem, seks grader, sier Kranerød

I denne perioden vil det også regne en del. Mot slutten av neste uke ser det imidlertid ut som at det skal bli kjøligere igjen.

– Jo lenger frem man ser jo større blir usikkerheten. Per nå så blir det en fire til fem dager med mildvær. Vi vil se eter hvert utover neste uke hvordan det blir, med det er det som er antydningen, sier Kranerød

Snøskredvarselet

Snøskredvarselet fortsetter å være moderat snøskredfare i regionen. De neste to dagene bør du være spesielt obs på vedvarende svare områder og områder med nysnø. Dette gjelder hovedsakelig for områder over 500 høydemeter.

«Nynsø og vind vil gi ferske nysnøflak i leheng som kan være lette å løse ut. Vinddreining om morgenen gjør at skredproblemet kan finnes i flere himmelretninger,» heter det på varsom.nos varsling for Ofoten.

«Det er usikkert hvor mye vedvarende svake lag høyt i snødekket tåler av ekstra belastning, men det er mulig at skred kan løsne av seg selv i de områdene som får mest pålagring. Vær konservativ med rutevalg inntil videre.»

«Det finnes også vedvarende svake lag ved bakken. De er godt beskyttet av harde lag med fokksnø og er generelt vanskelig å påvirke.»