Det er NHO (Næringslivets Hovedorganisasjon) sammen med KS (Kommunesektorens organisasjon) som kårer Norges beste vertskommune for næringslivet. 2023 er det fjerde året kåringen gjøres.

– KS og NHO har felles interesse i å skape gode vertskapskommuner for næringslivet. Et velfungerende næringsliv bidrar til attraktive lokalsamfunn og nye arbeidsplasser. Årets nominerte er spennende og framoverlente, forklarer administrerende direktør i NHO Ole Erik Almlid i nominasjonsmeldingen.

Det er to kategorier i kåringen – én for kommuner med mindre enn 15.000 innbyggere og én for kommuner med mer enn 15.000 innbyggere. Narvik havner altså i sistnevnte kategori.

Narvik var nominert sammen med Halden og Sandefjord. I kategorien for mindre kommuner var det Fyrsedal, Åmli og Røst som var de nominerte.

Onsdag på Kommunalpolitisk toppmøte ble Halden og Fyrsedal ble utnevnt som årets vinnere.

I juryens begrunnelse omtaler de Halden kommune som en foregangskommune når det kommer til digitalisering og innovasjon, skriver NTB.

Fyresdal kommune får på sin side ros av juryen for at kommunen samarbeider godt med næringslivet, og viser til en samlokalisering av kommuneadministrasjonen og næringsliv i et felles kontorbygg, ifølge NTB.