En av sesongens høydepunkt for de to unge utøverne fra Narvik IL – Henrik Utheim Borgen og Kamille My Bak Madsen – er over.

Medalje fredag

Lørdag deltok duoen i henholdsvis to og en øvelse under Ungdomsmesterskapet (UM) i friidrett i Trondheim. Der møtte de landets fremste unge friidrettsutøvere i sine klasser.

Fredag ble det medalje i tresteg for Utheim Borgen i 17-årsklassen. 17-åringen klarte som ventet ikke å følge opp dette resultat i lørdagens to øvelser. I høyde hoppet Utheim Borgen 1,70. Det holdt til syvendeplass. Det var 13 centimeter bak vinnerhøyden. I lengde ble det niendeplass med 5,58.

Kamille My Bak Madsen i jentenes 16-årsklasse var kvalifisert for UM-start i en øvelse. Hun løp 800 meter på 2.30,93. Det ga 13. plass på sluttlista.

Som ventet

Leder Kari Ann Nygård i Narvik il oppsummerer UM-plasseringene til de to lokale utøverne slik:

– Resultatene var litt som ventet. Jeg er fornøyd. Henrik var 11 centimeter unna tre ekstra hopp i høyde. Når det gjelder Kamilla på 800 meter, så hadde nok hun litt sein startrunde. Hun var nok litt usikker på nivået, og ble kanskje lurt litt av åpningsfarten, som var for lav i forhold til slik hun vanligvis åpner, sier Nygård.

Høydepunktet ble fredagens medalje til Utheim Borgen i tresteg.

Møter norgestoppen: – På en god dag kjemper Henrik om medalje