Slik hadde sommer-Narvik blitt om ungdomsskoleelevene fikk bestemme

YNDET UNGDOMSSTED: Hadde ungdomsskoleelevene i Narvik fått tatt over styringa, hadde Ornesvika blitt totalforvandlet for sommeren.

YNDET UNGDOMSSTED: Hadde ungdomsskoleelevene i Narvik fått tatt over styringa, hadde Ornesvika blitt totalforvandlet for sommeren. Foto:

Før sommerferien ble ungdomsskoleelever i Narvik bedt om å komme med ideer til hvordan kommunen kunne bli et realt sommerparadis.

DEL

På én skoledag skulle rundt 200 elever ved Narvik ungdomsskole, Bjerkvik skole og Kjøpsvik skole komme opp med nye ideer for regionen.

Ungt Entreprenørskap Nordland og Sparebanken Nord-Norge ba elevene komme med innspill på to problemstillinger:

  1. Hvordan ruste Narvik for å bli et sommerparadis.
  2. Hvordan lokale bedrifter kan tenke nytt for å nå ut til nye markeder etter koronapandemien.

Blant ideene elevene kom med, var å gi Ornesvika et løft. Hvis de skulle bestemme, hadde det yndede badestedet fått både brygge, hoppeslott, hinderløype i vannet, hengekøyepark, restaurant og kiosk.

– Det er helt utrolig hvor mange gode idéer de unge har. Jeg digger idéen om tivoli i Bjerkvik, fornøyelsespark i Ballangen, alle forslag til forbedringer i Ornesvika og ikke minst idéer som får folk til å gå sammen for å gjøre Narvik by ny med sosialt entreprenørskap, sier Marianne Ingvill Thomassen i Smart City Narvik til Ungt Entreprenørskap Nordland.

Hun satt i juryen med Per Egil Voie fra Sparebank 1 Nord-Norge.

I juryen var også VINN-rådgiver og prosjektleder for Propellfabrikken, Silje Bergh Lorentzen og direktør for Narvikregionen næringsforening, Svein Erik Kristiansen.

– Dette er fantastiske ideer som absolutt kan ruste regionen vår for fremtiden. Jeg er svært imponert over elevene, og kommer til å ta med mange av løsningene videre, sier Kristiansen.

Les også:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken