Slik informerer vi lesere som ikke har abonnement

FØLG KORONASTUDIOET VÅRT: Fremover har opprettet et koronastudio. Her kan du holde deg oppdatert på det Fremover skriver om utviklingen av korona-situasjonen, enten du er abonnent eller ikke. Her vil vi oppsummere det viktigste fra de sakene som er forbeholdt abonnentene våre, åpent for alle.

FØLG KORONASTUDIOET VÅRT: Fremover har opprettet et koronastudio. Her kan du holde deg oppdatert på det Fremover skriver om utviklingen av korona-situasjonen, enten du er abonnent eller ikke. Her vil vi oppsummere det viktigste fra de sakene som er forbeholdt abonnentene våre, åpent for alle.

Sjelden har Fremovers samfunnsoppdrag vært viktigere enn nå. Sjelden har behovet for informasjon vært større. Slik løser Fremover behovet også for de av våre lesere som ikke abonnerer.

DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det nye koronaviruset og konsekvensene av viruset gjør at samfunnsoppdraget til Fremover sjelden har vært viktigere. Spredningen av koronaviruset har i Norge gått inn i en ny fase. Skoler, barnehager og studiesteder stenges. Barn og ungdom må holdes hjemme. De som har vært på tur til utlandet pålegges 14 dager karantene. Frisørsalonger stenger. Det innføres restriksjoner og tiltak på restauranter og spisesteder. Ansatte i bedrifter som har mulighet til det bes jobbe fra hjemmekontor. Fly innstilles. Hotellgjester sitter i karantene. Ansatte må permitteres. Vinterfestuka er avlyst for første gang i historien. VM-deltakere ble sendt hjem tre dager før junior-VM var over.

Informasjonsbehovet er enormt, og her har mediene en viktig rolle. Fremover som lokalavis har et ansvar for at informasjon kommer fram. Informasjon om hvordan du og jeg skal forholde oss til alt som skjer. Hvordan viruset sprer seg, hva vi skal gjøre for å stoppe spredningen, og hvor vi kan og ikke kan reise. Det ansvaret løser vi så godt vi kan, og alle mann har løpt til pumpene i Fremover.

I en tid der det er viktigere enn noen gang å få ut informasjonen til alle har Fremover besluttet at alle våre lesere skal ha et likest mulig utgangspunkt for å forstå hva koronaviruset er.

Vi har opprettet et eget koronastudio. Alt det viktigste vi skriver om koronaviruset finner du her. Åpent og gratis for alle. Også fra pluss-sakene våre. Vi kommer til å skrive sammendrag fra de plussede sakene så alle får den viktigste informasjonen. Abonnenten vil fortsatt få mest. Abonnenten vil fortsatt ha tilgang til hele artikkelen, men også du som ikke abonnerer skal være sikker på at du får med deg det mest vesentlige av det som skjer gjennom å lese Fremover.

I tillegg til Fremovers faste ansatte er også frilansjournalister og vikarer satt i arbeid for å dekke koronaviruset og dets konsekvenser. Behovet for å finansiere journalistikken er fortsatt like stort som det var før korona-utbruddet, og nå vil jeg påstå at vi ser verdien av jobben Fremover har gjort over år for å skape en bærekraftig abonnementsmodell – også digitalt. Fremover har hatt en økning i antallet abonnenter de siste seks årene, tiden etter at vi innførte en digital abonnementsmodell. At Fremover tidlig gjorde dette grepet, gjør at vi har journalister på jobb for å dekke konsekvensene av koronaviruset.

Vi vil fortsatt lage avis først og fremst for abonnentene våre. Også nå må vi tenke på fremtiden for Fremover. Vi må sørge for at vi kan finansiere journalistikken i uoverskuelig fremtid. Men i den spesielle tiden vi er inne i vil vi altså samtidig åpne opp litt mer – fordi den digitale avismodellen også tillater det. Kall det gjerne en dugnad. Si gjerne at det bare skulle mangle. Takk uansett for at du leser Fremover, abonnent eller ikke.

Ta godt vare på deg selv og din nabo!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken