Torsdag morgen startet Narvik kommune arbeidet med å rive badebrygga i Ornesvika. Umiddelbart etter rivingen så badebrygga slik ut:

Badebrygga var både sliten, ødelagt og ikke minst farlig å gå på. Dette var også grunnen til at Narvik kommune tok affære torsdag:

– Brygga er populær men vær og vind har herjet med konstruksjonen, så den ikke lenger er hensiktsmessig å reparere. Vi var nødt til å fjerne den på grunn av tilstanden og sikkerhetstilstand. Det må man gjøre til slutt når det ikke har vært rom for å vedlikeholde. Derfor har den vært avsperret en stund, sa Trond Solberg, enhetsleder veg og park i Narvik kommune torsdag.

Han la til at kommunen nå begynner å se på nye badebryggealternativer i Ornesvika, men at det neppe kommer noen løsning i år.

Allerede torsdag ettermiddag var imidlertid den gamle badebrygga bygget om. For uten badebrygga kan adkomsten til fjæra være litt vanskelig, spesielt for de som er dårlig til beins.

Nå er badebrygga blitt en badetrapp som gir enkel adkomst til fjæra og badestranda. Narvik kommune forteller at de dessuten har rensket fjære og flyttet på steiner slik at det skal bli lett å komme seg ut i vannet mens man venter på ny badebrygge.