Forrige uke sa Nystedt at det var lett å identifisere hvor det store utbruddet startet og pekte på LKAB som «den skyldige» i spredningen av covid-19.

– Hadde man fulgt handlingsplanene til punkt og prikke ville ikke smittespredningen vært så alvorlig som den er nå, sier smittevernlegen til SVT som først omtalte saken.

Fredrik Björkenwall, fungerende presseansvarlig i LKAB, mente at slike uttalelser bør tas med forsiktighet, så mandag hadde de et møte og diskuterte situasjonen som hadde oppstått.

Les også:

Nystedt sier at han er fornøyd med møtet og mener at LKAB har hatt gode handlingsplaner.

– Det er ikke veldig mye å klage på, og jeg har vanskelig for å være kritisk til dem. De aller fleste har gjort jobben sin. Det har vært separate garderober, dusjer og de har hatt arbeidstid der de ikke har møtt så mye. Smitten sprer seg mest i samfunnet, sier smittevernlegen og legger til:

– Det er vanskelig å konstatere med hundre prosent at smitten kom fra LKAB, men de som kom til intensivbehandling var gruvearbeidere. Imidlertid ser det ut til at den store smittespredningen har skjedd i samfunnet.

Les også: