Fikk tusenvis av medlemmer på Facebook etter ulovlig skuterkjøring: - Det er ikke alle som hilser

Håkon Haug Enga vil jobbe for fred og fordragelighet mellom skuterkjørere og skigåere.

Håkon Haug Enga vil jobbe for fred og fordragelighet mellom skuterkjørere og skigåere. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Først ble han og tre venner lørdag tatt for ulovlig kjøring da politiet var ute på snøskuterkontroll med helikopter - en hendelse der skuterkjørerne mente helikopteret var uforsvarlig nærgående.

Søndag startet han og vennene Facebook-gruppa «Norges Snøscooterforening», og den fikk umiddelbart kjemperespons.

- Vi har nå 3.600 medlemmer, sier Enga til Nordlys mandag formiddag – 20 timer etter at gruppa ble opprettet, skriver Nordlys

Ønsker fjellharmoni

Nå holder han på med å få registrert den nye snøskuterforeninga i Brønnøysundregistrene, og sier han har til hensikt å bygge bro mellom skuterfolket og resten av folket.

- Vi merker en del motstand fra de som ikke kjører skuter. Det er ikke alle som hilser på oss. Vi vil oppfordre alle til å vise hensyn til hverandre, både de som går på ski og de som kjører skuter, sier han.

Haug Enga sier foreninga vil jobbe for å forandre lover og regler, og øke mulighetene for å kjøre snøskuter lovlig i Norge.

Han ser den formidable responsen på Facebook som et signal på at dette er noe veldig mange er opptatt av.

- Vi ønsker å ha dialog og diskusjoner med alle for å finne løsninger som tilrettelegger for alle som vil ferdes i fjellet. I Sverige er det mange flere løyper og områder for frikjøring, mens det i Norge er altfor få muligheter til å kjøre lovlig, sier han.

Tar påsken i Finland

- Er det realistisk å tro at det skal bli enighet mellom dere skuterfolk og de som vil ha det helt stille i fjellet?

- Det vil jo alltid være litt lyd, men vi skal prøve å unngå skigåere og andre. Jeg pleier å kjøre sakte forbi, hilse og opptre hyggelig, sier han.

- Hva med skuterkjørere som leker seg opp og ned fjellsidene og kan utløse skred?

- Vi opplever at det er skigåere som går opp de bratteste fjellene og kjører ned igjen, og i like stor grad utløser skred. Her trengs ei holdningsendring både blant skuterkjørere og skikjørere.

- Hva gjør du i påsken?

- Det blir sikkert Finland. Jeg har parkert snøskuteren for norsk kjøring. Vi i Balsfjord må uansett til Skibotn for å finne skuterløype, mens det burde ha vært mange steder i Balsfjord vi kunne ha kjørt, sier Håkon Haug Enga.

Artikkeltags