Lars Monsen fra scenen i Narvik: - Vi bør åpne opp for mer snøskuterkjøring i Norge

Lars Monsen på Opplevelseskonferansen i Narvik.

Lars Monsen på Opplevelseskonferansen i Narvik. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Reglene er altfor strenge. Vi freder oss vekk fra vekst i lokalsamfunnene. Vi bør åpne opp for mer snøskuterkjøring i Norge, sa eventyrer Lars Monsen på Opplevelseskonferansen i Narvik.

DEL

Der holdt han et foredrag om sine perspektiver på fremtidens turisme under Norsk Opplevelseskonferanse i Narvik

- Jeg synes at vi kan åpne døra på gløtt for mer motorisert ferdsel i utmarka på enkelte steder, under kontrollerte former. For eksempel på Polarsirkelen Høyfjellshotell på Saltfjellet, der de burde får lov til å kjøre opp en to mil lang skuterløype inn til Bjøllåvatnet for isfiske, og få lov til å kjøre et begrenset antall turer inn.

Så kan løypa også brukes av skiløpere og hundekjørere. Vi må ikke være så livredde for det. Vi må lempe litt på kravene, så folk kan leve av dette, sier Lars Monsen til Dagsavisen.

Han åpner også opp for helikopter og småfly i områder som nå er regulert som nasjonalparkområder.

På Saltfjellet er det i dag reindriftsnæringen og Røde kors som har tillatelse.

Les også:

- Reglene er altfor strenge. Vi freder oss vekk fra vekst i lokalsamfunnene. Vi bør åpne opp for mer snøskuterkjøring i Norge, uttalte han under Norsk Opplevelseskonferanse i Narvik, ifølge Dagsavisen.

Lokal tilknytning

Selv eier Monsen en fjellgård i øvre Saltdal, som han kjøpte i 2008.

Villmarksmannen har slekt i Beiarn som han ofte tilbrakte sommerferiene hos.

Bakgrunnen for Monsens utspill er at han vil ha turistene inn i den norske villmarka.

- Det er et kjempemarked for det ute i verden og store muligheter for business, sier han, og forteller at dette er en vanlig måte å oppleve villmarken på i land som Canada og Alaska, samt i Finland, sier han - som startet nettbutikk i Bodø i 2010 - til Dagsavisen.

Les også: Lars Monsen åpner butikk på City Nord.

Mange er uenig

Lena Nøstdahl er strategisk utviklingsleder i Nordnorsk reiseliv. Til Dagsavisen sier hun at dette ikke er veien å gå.

– Det som gjøre oss unike her i Norge, er nettopp at vi ikke har dette. Vi har villmarka så nærme og tilgjengelige med buss, båter og veier, at vi ikke trenger å ha tilbud om ytterligere motorisert ferdsel inn i utmarka, sier hun.

Nøstdahl mener restriksjonene vi har Norge er et konkurransefortrinn.

– Et av de raskest voksende turistsegmentene globalt er de som søker stillhet og ro, og det å koble hodet og kropp sammen igjen. Da vi gjorde en konkurrentanalyse i 2013, så vi at et av våre klare fortrinn nettopp er at naturopplevelsene våre er så lett tilgjengelige. Der er vi best i klassen, sier hun til Dagsavisen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken