Like etter klokka 14.30 mandag rykket brannvesenet ut til Beisfjordveien i Narvik etter en uklar melding om skred. Ved 14.50-tida opplyser brannsentralen om at det ser ut til at skredet var så omfattende som meldinga hørtes ut som, men har foreløpig ikke mer informasjon. Statens vegvesen melder om at Beisfjordveien er sperret ved Olderneslandet på grunn av snøskredet.

– Entreprenør er sendt ut for å slå ned bommene, opplyser Bente Nyland, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen, og bekrefter at dette må gjøres manuelt.

De mottok melding om ras fra politiet klokka 14.28. Politiet holder på å undersøke saken.

– Vi har ingen opplysninger per nå om at noen er tatt av skredet, sier operasjonsleder Kenneth Magnussen til Fremover. I første omgang var det mistanke om at skredet hadde gått over veien, men ifølge Magnussen er det snakk om lettere mengder snø som har gått over veien.

Et ambulansehelikopter bke også sendt ut fra Evenes for å få oversikt over området, opplyser pressevakta ved UNN, men snudde etter kort tid.

Oppdatert 15.52: Politiet vet foreløpig ikke mye om situasjonen.

– Vi er på stedet og gjør vurderinger, opplyser Tommy Bech, operasjonsleder ved Nordland politidistrikt.

I en oppdatering på Twitter melder de at raset ikke har gått over veien, men Beisfjordveien er likevel stengt på grunn av potensiell rasfare.

– Geologer er på vei for å undersøke området, men veien blir stengt inntil videre på grunn av uavklart skredfare, sier Bech.

Les også: