Tre finner og en svenske savnet i skredutsatt fjellområde i indre Troms

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

En omfattende leteaksjon foregår i Blåbærfjellet i Troms. Fire personer er savnet, men på grunn av snøskredfare blir bakkemannskap ikke satt inn i søket.

De savnede er en svensk kvinne og tre finske menn, opplyser politiet til det svenske nyhetsbyrået TT. De hadde vært på topptur i området.

Det har gått flere mindre snøskred i området i Tamokdalen i Troms, men det er uvisst om turfølget er tatt av skred.

– Nå har vi mellom 30 og 50 personer som jobber for fullt i området. Det kommer mannskap til fortløpende, sier operasjonsleder Morten Augensen i Troms politidistrikt til NTB ved 19.45-tiden onsdag kveld.

Helikopter

Søket konsentreres rundt områdene der det har gått flere skred. Et SeaKing-helikopter fortsetter med ytterligere søk i området utover kvelden, opplyser politiet. Et ambulansehelikopter fra Universitetssykehuset Nord-Norge bistår også, og flyr mannskap til området.

– Per nå blir det ikke satt bakkemannskaper inn i søk på grunn av skredfaren. Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder avventer på stedet, opplyser Troms politidistrikt.

Blåbærfjellet ligger i Indre Troms, hvor det var betydelig snøskredfare onsdag, ifølge skredvarslingen til Varsom.no.

– Skumle forhold

– Det er skumle forhold i fjellet. Det er høy rasfare og mye snø, sier Augesen.

Det skal ikke være noen hytter i fjellområdet som de savnede kan ha søkt tilflukt i.

De fire ble sist observert rundt klokken 14. Etter noen timer ble den femte personen i turfølget bekymret og meldte fra til politiet.

– Han forteller at det er mørkt i fjellet og at det har gått flere mindre skred i område, sier Augesen.

Artikkeltags