Stort snøskred i grensefjellet: – Scooterføreren som utløste snøskredet var to meter fra bruddkanten

SKREDTERRENG: Her, i dalen Kårsavagge, gikk det snøskred søndag. Det svenske statlige forvaltningsorganet Naturvårdsverket oppfordrer alle om å holde avstand til skredfarlig terreng.

SKREDTERRENG: Her, i dalen Kårsavagge, gikk det snøskred søndag. Det svenske statlige forvaltningsorganet Naturvårdsverket oppfordrer alle om å holde avstand til skredfarlig terreng. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag ble det utløst snøskred i grensefjellene.

DEL

Det meldte det svenske statlige forvaltningsorganet Naturvårdsverket.

Snøskredet gikk i dalen Kårsavagge, vest for Abisko.

– Også i dag var det snøscooterførere som løste ut et stort snøskred på et dypt, svakt lag i snøen, skriver Naturvårdsverket på Facebook-siden til Lavinprognoser.

Lavinprognoser kan enklest kalles den svenske versjonen av varsom.no, som igjen drives av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

I bruddkanten skal det på de tykkeste stedene har vært 1 til 2 meter snø. På det dypeste stedet i skredet var det fem meter snø.

– En av våre observatører så snøskredet, og filmet det også fra 300 meters avstand. Ingen ble tatt av snøskredet, men snøscooterføreren som utløste snøskredet var to meter fra bruddkanten, opplyser Naturvårdsverket.

Lavinprognoser starter med sine vanlige snøskredvarslinger fra og med 17. januar for Riksgränsen- og Abisko-fjellene. Likevel er det altså ingen tvil om at det i god tid før det er reell snøskredfare.

– Vi ber om at alle fortsetter med å holde seg unna bratte turer de nærmeste dagene, da du enten som skigåer eller snøscooterfører kan utløse store og farlige snøskred. Planlegg din tur slik at du holder betryggende avstand til alle fjellsider som er brattere enn 30 grader, oppfordrer Naturvårdsverket.

Tips Oss
TLF: 76 95 00 00 EPOST: redaksjon@fremover.no MMS FOBILDE til 2005

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken