Gå til sidens hovedinnhold

Som nyinnflyttet ble jeg møtt med «koffør Narvik?»

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Da vi var innom renovasjonsstasjonen i fjor sommer ønsket jeg å få en rask forklaring på sorteringssystemet, da vi var nyinnflyttet til Narvik. Da ble vi møtt med «koffør Narvik?»

Som godt oppdratt innlandsgutt med tid i både by og grender, var det godt å trekke lengre «innlands» for noe lunere vær enn det har vært for meg de siste sju årene. Herunder de siste 5 tilbrakt på en perle av en region i Nord-Norge.

Da livet plutselig skulle ha det til at jobben og miljøet jeg hadde blitt særdeles glad i skulle flyttes kom valget om hvor jeg skulle flytte til.


Nå har det seg slik at etter noen år i vakre Nord-Norge så ble jeg også kapret av ei frøken fra helgelandskysten, noe som gjorde at valget ikke bare lå på butikk, avstand og messerom.


Nå måtte også jobb, kulturliv, sport, trening og turområder, bolig, klima, eventuelt barnehageplasser skole og så videre vurderes.

Harstad-, Evenes- og Narvik-områdene fyller opp kriteriene ovenfor på hver sin gode måte, noen særdeles bedre enn andre ifølge mange «eksperter» og lokale helter i Facebook sitt kjente kommentarfelt.

Allerede har noen av mine felles søring-kolleger kjøpt bolig og bosatt seg på plasser i Ofoten som er mindre enn Andenes i størrelse, av forskjellige grunner. Verken Harstad eller Narvik kommune har vært ute i større grad med informasjon og påvirket avgjørelsene i den ene eller andre retning.

Nå kan ikke jeg prate for mine kolleger, de har tatt sine egne vurderinger. For meg selv og min bedre halvdel så har bolig, jobb og klima vært en avgjørende faktorer for valg av bosted.


Nå skal det nevnes at kultur, fritidsaktiviteter og trivsel er avgjørende om vi blir værende.

Kjørevei og bom har ikke hatt større innvirkning på avgjørelsene, da jeg som østlending er like vant med dette som dere nordlendinger med skittvær.

Hilsen forsvarsansatt som har valgt å bosette seg i Narvik

Kommentarer til denne saken