Gå til sidens hovedinnhold

Du har vel ikke pakket bort shortsen? Sommeren gjør comeback!

Artikkelen er over 3 år gammel

Siste krampetrekning fra sommeren er på vei.

Vi tar oss en frihet og spoler forbi de innledende ordene fra vakthavende meteorolog Trond Lien ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Og hopper i stedet rett til gladmeldingen han har. For jo da, sommeren er ikke helt over ennå.

– Det er jo faktisk fortsatt august, minner Lien om.

Siste sommerdager

Og i det ligger det at det er mulig å oppnå høye temperaturer nå på slutten av sommeren.

For fra og med tirsdag i neste har det bygget seg opp et høytrykk, som resulterer i både sol og varme.

– Er vi heldige så får vi noen fine siste sommerdager i det sommeren går mot høst. Det blir opp mot 20 grader hvis man er litt heldig med vindretningen og solen, forteller Lien til Fremover.

Ubesluttsom

Men så over til det ikke fullt så hyggelige han har å melde. For det gode været kommer ikke med det første. I første omgang må narvikinger og folk i Ofoten belage seg på skarve 12 grader, og svært ustabilt vær. I helgen blir det litt av hvert, foruten stabilt vær.

– Det meste av bygene kommer i ytre deler av Ofoten, ut mot Lofoten. Solen kan også titte litt fram vil jeg tro. Værtypen nå er at den ligger i grenseland mellom nedbør og ikke nedbør. Hele Norge ligger egentlig i en sone med ustabilt vær nå, opplyser meteorologen.

Været klarer rett og slett ikke å bestemme seg for hvordan det vil være. Men enn så lenge blir det ikke særlig varmt. Allerede er det registrert nattefrost i indre deler av Troms, Finnmark, og det nordlige Sverige. Bli ikke forbauset om det skulle slå til også i Ofoten i helgen men:

– Det blir ikke der folk bor for å si det sånn, betrygger Lien.

Kommentarer til denne saken