I Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 1,03 øre per kilowattime (kWh) søndag og en makspris på 5,8 øre.

Minsteprisen blir på -5,8 øre per kWh mellom klokken 13 og 14 og er den laveste i landet. Fra klokken 11.00 til 17.00 er strømprisen under nullen. Dette kalles negativ strømpris.

Hvis du bruker strøm når strømprisen er negativ blir regningen din lavere, men du må fremdeles betale nettleie og avgifter til staten. En strømregning består nemlig av tre deler: strøm, nettleie og avgifter.

Det betyr at man ikke vil tjene penger på å øke strømforbruket sitt mest mulig i denne perioden.

Her kan du se strømprisen time for time:

I juli var norske strømpriser for første gang negative. Natt til mandag fikk strømkunder i Sør-Norge nok en gang noen timer med negativ pris. På det meste fikk du to øre for hver kilowattime du bruker, i alle fall utenom nettleie og avgifter.

Søndagens snittpris per kWh er 1,4 øre lavere enn lørdag og 12,1 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra strømbørsen Nord Pools nettsider.

Maksprisen søndag på 5,8 øre per kWh er mellom klokken 19 og 20. Den er 0,006 øre høyere enn lørdag og 7,9 øre lavere enn samme dag året før.

I Nord-Norge er det ingen moms på strøm til husholdninger, og i Finnmark og Nord-Troms slipper husholdninger og offentlig forvaltning også å betale forbruksavgiften.