Om få dager kan du ikke levere avfall i sort søppelsekk

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra 1. september innfører Norsk Gjenvinning forbud mot levering av sorte og fargede søppelsekker. Det skriver Norsk Gjenvinning i en pressemelding fredag.

DEL

Sorte og fargede søppelsekker skjuler innholdet og gir rom for feilsortering som er vanskelig å oppdage. Derfor har Norsk Gjenvinning og datterselskaper fra 1. september innført forbud mot å levere avfall i svarte og fargede søppelsekker.

– Disse søppelsekkene skjuler innholdet og gir rom for feilsortering som er vanskelig å oppdage, står det i pressemeldingen.

Til Dagbladet sier kommunikasjonssjef i Norsk Gjenvinning, Bim Cornelia Kase, at det er et generelt problem at ting kastes feil. Blant annet er det en fare for miljø og brannsikkerhet.

– De kan skjule farlig avfall, som foreksempel litiumbatterier, sier Kase.

Markedsdirektør i Norsk Gjenvinning, Morten Frøid sier dette til Dagbladet:

– Forbudet vil gjelde for hele landet. Det er to årsaker til at vi innfører dette. For det første er det for å få bukt på innlevering av farlig avfall. For det andre er det for å minske et brannproblem som stadig blir større, sier Frøid.

Det har oppstått om lag 140 branner på Norsk Gjenvinning sine mottaksstasjoner hittil i år, skriver Dagbladet videre.

– Når mottaksstasjonene mottar svarte og fargede søppelsekker, er det strengt tatt umulig for arbeiderne å foreta kontroll av innholdet. Det kreves utrolig mange ressurser for å fysisk måtte gå inn og åpne hver enkelt søppelsekk.

Forbudet vil gjelde for private aktører, borettslag og bedrifter. Transparente, blanke søppelsekker kan man fortsatt levere avfall i.

– De som velger å levere svarte og fargede søppelsekker fra og med 1. september, vil kunne bli ilagt et avviksgebyr, avslutter markedsdirektøren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken